Veslanje: Selaković i Filipović u Varazeu


24. jul 2014. SPORT – Posle odličnih rezultata na Evropskom prvesntvu i zlatne medalje dvojca bez kormilara Bogičević – Savić i njihovog trećeg mesta na trećoj regati Svetskog kupa u Licernu, pred najboljim velačima Srbije i Smedereva je novi ispit. Kvalitet treba dokazati na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine koje se održava narednog vikenda u Varazeu u Italiji.

Selektorska komisija odredila je da na ovo takmičenje povede i dvojicu smederevskih veslača. Aleksandar Filipović oprobaće se u konkurenciji skifista dok će Nikola Selaković biti član četverca bez kormilara.

Podsećanja radi, Aleksandar Filipović već je osvajao medalje na Svetskom B prvenstvu 2012. godine ali u četvercu sa kormilarom, a ima i srebro sa prošlogodišnih Mediteranskih igara u Mersinu. Nesumnjivo je da će mu iskustvo sa ovih takmičenja pomoći u Varezeu.

Slična je situacija sa Selakovićem. U njegoovj kolekciji medalja je zlato sa Evropskog prvenstva u posadi osmerca kao i bronza sa Svetskog juniorskog prvenstva. Ipak, njegov najveći uspeh je bronza sa seniorskog prvenstva Evrope 2012. godine u lakom četvercu.

Svetsko prvenstvo za veslače do 23 godine traje od 23. fo 27. jula.