Uzeo novac „na zajam“ lažirajući da ga juri Hag


05. februar 2016. HRONIKA – Izvor: Blic – Major Vojske Srbije Nenad Nikolić iz Ralje kod Smedereva na prevaru je uzeo novac „na zajam“ lažirajući da ga juri Hag.

To tvrdi Saša Nedeljković, jedan od prevarenih meštana.

– Polovinom avgusta prošle godine došao je kod mene sa tom pričom. Naravno, za takvu stvar dao sam mu pare, pogotovo što je plakao kada mi je objašnjavao kako ga je država ostavila na cedilu – priča Nedeljković.

Sve mu je postalo sumnjivo kada je čuo da je Nikolić išao od kapije do kapije birajući uglavnom meštane koji rade ili su radili u inostranstvu, baš kao i sam Nedeljković.

A onda je, posle petnaestak dana, navodni haški optuženik nestao iz sela bez traga.

– Njegov rođeni brat od tetke mi je rekao da sam prevaren. Sve sam prijavio vojnim službama, tužilaštvu i policiji – priča Nedeljković.

Iz Generalštaba je dobio odgovor da su s Nikolićem obavili informativni razgovor i da je priznao da je uzeo novac kao „privatnu pozajmicu“, ali da nije pominjao nikakav Haški tribunal.

Nedeljković je sa majorom razmenio više SMS-ova. Navodno, novac bi mu bio odavno vraćen da major, kako u poruci piše, nije morao na operaciju srca! Poslednja poruka bila je u oktobru. Od tada se ne javlja.

Oštećeni neka ga tuže

U Ministarstvu odbrane kažu da u ovakvim slučajevima, koji nisu povezani sa službom u Vojsci Srbije, oni nemaju nadležnosti.

– Ako smatra da je oštećen, Saša Nedeljković treba da se obrati nadležnim organima pravosuđa – kažu u Ministarstvu odbrane i dodaju da VS u potpunosti poštuje Ustav i zakone Srbije, nadležnosti državnih organa i institucija, kao i njihovu nezavisnost u postupanju.

– Vojska Srbije nikada nije favorizovala svoje pripadnike u odnosu na druge građane Srbije u sličnim slučajevima, pa to neće činiti ni u ovom – dodaju u MO.