Uspesi smederevskih fudbalskih petlića


09. april 2013. SPORT – Ove sezone, u takmičenju „Mini maksi liga” Fudbalskog saveza Srbije, koje je održano u Smederevskoj Palanci, smederevski Fudbalski klub „Petlić SD 2006″, učestvovao je sa sedam takmičarskih ekipa. Takmičenje su završili kao najuspešniji klub i predstavili Podunavski region na finalnom turniru Regiona Zapadne Srbije.

Sa generacijom 2003. godišta, kao jednim od dva najuspešnija kluba u ovom regionu, plasirali su se u finale za prvaka države u kojem su osvojili titulu vicešampiona Srbije za sezonu 2012/2013, što predstavlja najveći uspeh ovog kluba do sada.

Planovi Fudbalskog kluba „Petlić SD 2006″ su izlazak na „veliki teren”, nadogranja zdrave fudbalske baze koju već imaju, kao i ostvarenje želje da postanu istinski rasadnik fudbalskih talenata i dobrih mladih ljudi.

Smederevski Fudbalski klub „Petlić SD 2006″ osnovan je 2006. godine i već sedam godina sprovodi svoje aktivnosti u balon hali na Sportskom centru u Smederevu.

Više od stotinu dečaka i devojčica vredno trenira i pokazuje neizmernu ljubav prema fudbalskom sportu.

Odatle i proizilaze zapaženi rezultati, veliki broj pehara i medalja koje su ovi mališani doneli svom klubu, svom gradu i na taj način najbolje predstavljaju sredinu u kojoj odrastaju. Većina priznanja za osvojena prva, druga i treća mesta osvojena su u takmičenjima Fudbalskog saveza Srbije, a pojedina i na raznim turnirima, kako u Srbiji, tako i van granica naše zemlje.

Podsećanja radi, ovaj klub iznedrio je sadašnjeg kapitena reprezentacije Srbije u ženskom fudbalu, Tijanu Matić, trenutno člana FK „Crvena zvezda”.

Izvor: smederevo.org.rs