Ambasador Švajcarske u Smederevu


09. april 2013. DRUŠTVO – Smederevo je danas posetio ambasador Švajcarske Žan Danijel Ruh i tom prilikom je sa čelnicima Grada razgovarao o studijskoj poseti uticajne švajcarske delegacije visokog nivoa, koja je najavljena za 10. maj ove godine našem gradu.

Švajcarska delegacija, koja će počev od 9. maja nekoliko dana boraviti u Srbiji, drugog dana svog boravka, 10. maja posetiće Smederevo.

Delegaciju čine švajcarski top menadžeri, predstavnici iz oblasti osiguranja, umetnosti, kulture, elektroprivrede, softvera, nekretnina, zdravstva, kao i proizvođači vina.

Gradonačelnica dr Jasna Avramović danas je izrazila zadovoljstvo što Grad Smederevo nastavlja već postojeću, dobru saradnju sa Švajcarskom abasadom, jer ona obiluje razmenom dobrih ideja i iskustava, koje se u našem gradu već primenjuju i poželela da ta saradnja još dugo potraje.

Švajcarskog ambasadora pozdravili su i Bojan Teofilović, zamenik gradonačelnika, zatim Branče Stojanović, predsednik Skupštine grada Smederevo, Suzana Spasojević narodni poslanik i Borko Janošević, direktor Regionalnog centra za razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo, predstavljajući kapacitete našeg grada i potencijale koji bi bili interesantni za strane investitore.

Izvor: smederevo.org.rs