Uskoro škola streljaštva


15. oktobar 2012. SPORT – Od 1. oktobra na Strelištu u Smederevu zvanično je počela vazdušna sezona. Smederevo će ove subote biti domaćin najboljim strelcima Srbije u okviru prvog kola KUP takmičenja Streljačkog saveza Srbije, a posle ovog u planu su i druga zanimljiva takmičenja.

Jedno od tih takmičenja je i Školsko republičko prvenstvo u streljaštvu koje će se održati u našem gradu sredinom aprila 2013. godine. Na ovom takmičenju će učestvovati osnovci i srednjoškolci iz cele Srbije koji ispune norme na svojim okružnim takmičenjima. Takmičenje je u Kalendaru školskih takmičenja koji poseduje svaka škola. Organizator ovog takmičenja je Republički savez za školski sport i njihov generalni sekretar, gospodin Borislav Stanković. Streljačka družina „Smederevo“ je na inicijativu Saveza za školski sport grada Smedereva konkurisala i pripala joj je čast da organizuje ovo takmičenje.

Kao jedan od prioriteta na Strelištu u Smederevu u ovoj sezoni je i rad sa najmlađim kategorijama strelaca. Uskoro će biti organizovana Škola streljaštva, a Upravni odbor Streljačke družine „Smederevo“ doneo je odluku da škola streljaštva u sezoni 2012/2013 bude potpuno besplatna za sve đake osnovnih škola. Školu streljaštva vodiće treneri SD „Smederevo“ Boban Marinković i Nikola Simić.

– Nadamo se da ćemo uz pomoć direktora škola, nastavnika fizičkog vaspitanja i drugih zainteresovanih nastavnika napraviti dobar odabir strelaca kako bi naš grad, kao domaćin, opravdao bogatu tradiciju osvajanja medalja na ovakvim takmičenjima. Želja nam je da đaci smederevskih škola postanu i naši strelci, donoseći afirmaciju i svojoj školi, našem klubu i gradu Smederevu – poručuje Boban Marinković trener i sekretar SD „Smederevo“.

Osim škole streljaštva za osnovce svi zainteresovani o tome kako se, kada i gde mogu baviti sportskim streljaštvom u ovom gradu mogu dobiti svakog radnog dana na Strelištu u Dvorani Smederevo ili se mogu informisati telefonom na broj 4621-956.