Uskoro počinje 8. Smederevska liga u streljaštvu


07. decembar 2015. SPORT – Streljačka družina „Smederevo“ i Streljački klub „Heroj Srba“ u sezoni 2015/2016. organizuju osmu Smederevsku ligu u streljaštvu. Liga traje sedam kola, a prvo kolo održaće se u petak, 11. decembra, na strelištu u Sportskoj hali Smederevo.

Smederevska liga puca se po svim važećim pravilima Streljačkog saveza Srbije za kategorije serijska vazušna puška 20 dijabola za pionire i pionirke, a strelci će se kao i do sada takmičiti u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Liga se završava na proleće naredne godine, kada će se pucati sedmo, poslednje kolo. Nakon toga, održaće se finale, odnosno peti Smederevski kup, u kome će nastupiti po 8 najboljih strelaca u konkurenciji seniora i seniorki.
Nastupi svih učesnika takmičenja ulaze u konačni plasman, a svaki učesnik je obavezan da bude član streljačke družine ili kluba.

Organizacioni odbor Lige odlučio je da kotizacija za nastup u Ligi ostane nepromenjena i ona iznosi 3.000,00 dinara po jednom strelcu. Ekipu čine tri člana za koje se plaća kotizacija, dok je četvrti član rezerva i za njega se ne plaća kotizacija.

Kotizacija za nastup se uplaćuje na žiro račun Streljačkog kluba „Heroj Srba – Bezbednost“, broj 150-2200310001079-76, kod CREDY banke.

Za ovu cenu organizatori su u obavezi da obezbede nagrade: pehare, medalje i diplome za najbolje tri ekipe u muškoj i ženskoj kategoriji, kao i za najbolja tri pojedinca u muškoj i ženskoj kategoriji. Svakom strelcu je obezbeđeno oružje, dijabole, streljačka oprema, stručno osoblje i dva termina za trening u nedelji kada se održava takmičenje. Svih 7 kola lige sudiće licencirane sudije Streljačkog saveza Srbije iz Sudijske organizacije Smederevo. Rezultati ovogodišnje lige biće objavljivani u lokalnim sredstvima javnog informisanja.

Pobednici prošlogodišnje sedme lige u streljaštvu bili su Novica Petrović u konkurenciji seniora, što mu je bila i sedma titula pobednika lige, a u konkurenciji seniorki najbolja je bila Jelena Tasić. Ekipno, pobedile su upravo ekipe pobednika lige: „Kore-Mig“ u konkurenciji seniora i „New Press“ u konkurenciji seniorki. Petrović je pobednik i četvrtog Smederevskog kupa, dok je u konkurenciji seniorki kup osvojila Marija Aničić i tako se revanširala klupskoj drugarici i članu ekipe Jeleni Tasić, koja je osvojila srebrnu medalju, kao i Aničićeva u ligi.

Sve zainteresovane radne organizacije, pojedinci, bivši strelci i rekreativci, mogu prijaviti učešće u osmoj Smederevskoj ligi do 11. decembra na telefon Streljačke družine „Smederevo“ 026/4621-956 ili na mob. 064/380-12-23.