Počinje 3. Smederevska liga u streljaštvu učenike osnovnih škola


06. decembar 2015. SPORT – Streljačka družina „Smederevo“ u sezoni 2015/2016. organizuju treću po redu Smederevsku ligu u streljaštvu za učenike osnovnih škola. Liga traje sedam kola, a prvo kolo održaće se u četvrtak 10. decembra, na strelištu u Sportskoj hali Smederevo.

Pravo učešća u Smederevskoj ligi za osnovce imaju strelci koji su učenici osnovnih škola sa teritorije grada Smedereva. Kao i prošle godine biće podeljeni u ekipe škola koje pohađaju. Liga se puca se po svim važećim pravilima Streljačkog saveza Srbije za kategorije serijska vazušna puška 20 dijabola za pionire i pionirke. Strelci će se kao i do sada takmičiti u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Po završetku sedmog kola, na proleće 2016. godine, po 8 najboljih strelaca koji se plasiraju u finale boriće se za medalje na trećem Smederevskom kupu u streljaštvu za osnovce. Za najbolje u ligi i na kup takmičenju organizator će obezbediti nagrade: pehare, medalje i diplome za najbolje tri ekipe i pojedinca u kategoriji pionira i pionirki. Svih 7 kola lige sudiće licencirane sudije Streljačkog saveza Srbije.

Pobednici prošlogodišnje lige su mlađi pionir Nemanja Živojinović i mlađa pionirka Natalija Tasić, a u kategoriji starijih pionira Veljko Ilić i starija pionirka Jovana Lazić. Najbolju ekipu u kategoriji pionira imala je Osnovna škola „Dositej Obradović“, a kod pionirki OŠ „Dr Jovan Cvijić“, koja je u toku prošle sezone izbora titule prvakinja Srbije na Državnom školskom prvenstvu, kao i Prvenstvu Srbije u B programu. Veljko Ilić i Natalija Tasić pobedili su i na drugom Smederevskom kupu.