Umičević: Moja funkcija nije plaćena


16. januar 2012. DRUŠTVO – Samo na kratko trajala je neizvesnost oko validnosti odluke da gradonačelnik Smedereva, Predrag Umičević, bude predsednik superligaša zbog sukoba interesa.

– Situacija našeg kluba je specifična. Smederevo je vlasništvo stečajne mase Sartida, a ne grada, i tu nema sukoba interesa. Čak i da je obrnuta situacija, prema važećoj sistematizaciji, za razliku od većine superligaških klubova, naše mesto predsednika nije plaćena funkcija – razrešio je nedoumicu Predrag Umičević.

Grad Smederevo nije do sada izdvajao velika sredstva za klub i ostale sportove, jer je to činio Ju–Es Stil. Kako će to funkcionisati u narednom periodu?

– Zbog loših finansijskih rezultata, kompanija Ju–Es Stil odlučila je da prestane sa finansiranjem kluba, a još jednom koristim priliku da se zahvalim kompaniji Meser, jer je priskočila sa finansijskom injekcijom. Potom je i grad reagovao iz budžeta određenim sredstvima i zadovoljstvo mi je da danas, po usvajanju budžeta grada mi budemo ti koji smo i fudbalski klub uklopili u budžet sa željom da klub ostane u Super ligi.

Koliko sredstava će grad izdvojiti iz budžeta i za koji period?

– Za 2012. planirali smo 15 miliona dinara i to je dovoljno za okončanje sezone. Ona se, kao i školska godina, prostire kroz dve fiskalne godine, pa smo zato i predvideli sredstva do kraja prvenstva.

Izvor: zurnal.rs