Ukrali 41 tonu bakra


14. februar 2013. HRONIKA – Izvor: Srna – Policija u Srbiji uhapsila je osmočlanu grupu koja je osumnjičena da je iz magacina Direkcije za robne rezerve Srbije u Irigu ukrala 41 tonu bakra i tako nanela štetu od 35.250.390 dinara (više od 320.000 evra).

Ova grupa uhapšena je na području Smedereva, Sremske Mitrovice i Beograda.
Članovi grupe osumnjičeni su da su, nakon višednevnog osmatranja magacina, u ponedeljak, 11. februara, uveče ušli u ovaj objekat i uz pretnju pištoljem i fizičku silu savladali i vezali čuvara, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Potom su, uz pomoć viljuškara iz magacina, otuđili bakar koji je bio skladišten na paletama u obliku bakarnih tabli. Za ovu namenu upotrebili su i dva šlepera čiji je vlasnik jedan od uhapšenih. Prilikom hapšenja ti kamioni su pronađeni.

Uhapšeni su Zoran R. (29), Prvoslav R. (26), Mikica Đ. (29), Miroslav Ž. (33), Vladan P. (31), Damir B. (27), Marijan R. (29) i Srđan J. (21).

Zoran R. i Prvoslav R, vlasnik firme za otkup sekundarnih sirovina “Faktor plus” iz Osipaonice kod Smedereva, sumnjiče se da su osmislili način izvršenja krivičnog dela i odredili konkretne zadatke ostalim saizvršiocima.