Uhapšen vlasnik građevinske firme “Koming”


14. februar 2013. HRONIKA – Izvor: Agencija Beta – Vlasnik građevinskog preduzeća “Koming” iz Smedereva Dobrica S. (62) uhapšen zbog sumnje da je počinio više krivičnih dela zloupotrebe čime je protivpravno prisvojio oko 90 miliona dinara.

Pripadnici smederevske policije uhapsili su danas vlasnika građevinskog preduzeća “Koming” iz Smedereva Dobricu S. (62) zbog sumnje da je počinio više krivičnih dela zloupotrebe ovlašćenja u privredi, čime je protivpravno prisvojio oko 90 miliona dinara.

Policija je saopštila da Dobrica S. u periodu od pet godina u poslovnoj dokumentaciji nije prikazao profit od prodaje izgrađenih stanova, stanova u izgradnji i prodaje stolarije za druge stambeno-poslovne objekte u iznosu od 65.745.147 dinara, na koji nije platio porez.

Dobrica S. se takođe sumnjiči da je od 10 kupaca stanova u izgradnji primio avans za stanove i lokale koje nije sagradio, a primljenih 24.085.000 dinara prisvojio bez knjiženja.

Protiv osumnjičenog biće podignuta optužnica za utaju poreza, falsifikovanje službene isprave, prouzrokovanje stečaja i prevaru.