Uhapšene dve osobe zbog teških krađa


06. mart 2015. HRONIKA – Izvor: Tanjug – Zbog sumnje da su izvršili tri teške krađe, neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, razbojničku krađu i nasilničko ponašanje, uhapšeni su M. Ž. (24) i M. J. (22) i njima je određeno policijsko zadržavanje, saopšteno je danas iz Policijske uprave Smederevo.

Kako se navodi, osumnjičeni se terete da su obijali ugostiteljske i trgovinske radnje, iz kojih su odnosili kompjutere, monitore, mobilne telefone, alkoholna pića, cigarete i novac, ukupne vrednosti od oko 150.000 dinara.

Poslednje krivično delo su izvršili u Radincu kod Smedereva, tako što su provalili u jednu trgovinsku radnju, iz koje su ukrali cigarete i novac, ukupne vrednosti oko 25.000 dinara. U izvršenju ovog krivičnog dela zatekao ih je vlasnik radnje, koji je pokušao da ih spreči da pobegnu, ali u tome nije uspeo, jer ga je jedan od osumnjičenih udario, kaže se u saopštenju.

Do mesta krivičnog dela dovezli su se prethodno ukradenim automobilom marke “folksvagen pasat”, koji su policijski službenici, nakon hapšenja osumnjičenih, našli i vratili vlasniku.

Po isteku policijskog zadržavanja, osumnjičeni će, u zakonskom roku i uz krivične prijave, biti sprovedeni nadležnom osnovnom javnom tužiocu u Smederevu, navodi se u saopštenju.