Tribina: “Kako vidim školu”


04. maj 2015. KULTURA – U četvrtak 07. maja 2015. sa početkom u 19:30 časova u Centru za kulturu Smederevo biće održana tribina “Kako vidim školu”.

Uloga obrazovanja u savremenom društvu menja se u skladu sa potrebama i sklonostima samog društva. Obrazovni sistem se formira na osnovu principa na kojima društvo počiva, pri čemu vaspitno-obrazovnim uobličenjem pojedinca i podsticanjem njegovog aktivnog angažovanja, biva osnovom zdrave zajednice.

Današnja slika škole i obrazovanja u javnosti u mnogome ne odgovara teorijskim, pedagoškim i zakonskim okvirima obrazovnog sistema. Da li je sumnja u značaj i autoritet škole indikator društvenih potreba ili stanja u obrazovanju?

O odnosu društva prema obrazovanju govoriće Marko Cvetković, urednik naučno-obrazovnog programa Centra za kulturu Smederevo, mrTatjana Lazarević, profesor srpskog jezika i književnosti u Gimnaziji Smederevo i Draško Grujić, profesor razredne nastave i prosvetni savetnik u ŠU Požarevac. Razgovor vodi Ivana Stevović, profesorka srpskog jezika i dramski pedagog.

Tribina je deo programa Centra za dramsku edukaciju nastavnika LOTREK Smederevo, s ciljem osnaživanja nastavnika za primenu drame u nastavi i vaspitanju dece i mladih. Program je deo projekta OSTRVA: Povezivanje važnih subjekata u oblasti drame i obrazovanja u Srbiji / ISLANDS:Interconnecting Stakeholders in Learning and Drama in Serbia.