Zakup plaćali “ispod tezge”


05. maj 2015. HRONIKA – Izvor: Večernje novosti – Iz JKP “Pijace” podneta je policiji krivična prijava protiv šefa robno-kvantaške pijace Milovana Kostića zbog sumnje da je bilo malverzacija sa izdavanjem tezgi. Policija istražuje da li su zakupci plaćali manje poslovnog prostora nego što koriste, čime je na godišnjem nivou preduzeće gubilo više od 3,5 miliona dinara.

Dvadeset sedam zakupaca na Robno-kvantaškoj pijaci, oko 150 kvadrata su koristili, a da nisu plaćali, čime je mesečno firma oštećena za skoro 300.000 dinara.

– Pod pretpostavkom da je stanje na terenu bilo takvo u periodu od 2012. do 2014. nivo nefakturisne vrednosti iznosi 10,6 miliona dinara – navodi se u izveštaju o izvršenoj analizi rada Robne pijace koji je dostavljen nadležnim organima.

Popisna komisija našla je “razlike u kvadratima” te “Pijace”, pa samo na tri kioska godišnje gube oko pola miliona dinara.

U JKP “Pijace” nisu bili raspoloženi da govore na ovu temu.

– To je naša unutrašnja politika i organizacija – rekla je vršilac dužnosti JKP “Pijace” Tamara Đorđević. – Želeli smo da utvrdimo stanje na terenu i uporedimo ga sa dokumentacijom. Popisna komisija je izveštaj sačinila u martu, uočene su nepravilnosti, a moja obaveza je bila da podnesem krivičnu prijavu. Nadležni organi utvrdiće činjenice, ne bih da se u to mešam.

Direktorka navodi i da je Kostić dobio upozorenje pred otkaz.

Protiv Milovana Kostića, šefa robno-kvantaške pijace i odbornika Skupštine grada iz redova SPS-a, podneta je krivična prijava zbog sumnji na zloupotrebu službenog položaja, prekoračenje ovlašćenja i nesavesno poslovanje. Tužilaštvo je stavilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Policijskoj upravi u Smederevu.