Tečni kokain u suvom voću


14. avgust 2014. HRONIKA – Izvor: ALO! – Pripadnici policije u Smederevu juče su uhapsili Lj. G. (53) i D. J. (31) iz Beograda, zbog sumnje da su organizovali krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u EU i Srbiju. Krivičnom prijavom je obuhvaćen i D. G. (53) iz Beograda, koji trenutno nije dostupan policiji, jer se nalazi u Južnoj Americi.

Droga je u našu zemlju dopremana u poštanskim pošiljkama iz Južne Amerike, a na osnovu operativnih saznanja smederevske policije, u Pošti Beograd je u jednoj pošiljci sa suvim voćem nađeno i oduzeto 435 grama tečnog kokaina. Daljim operativnim radom policijski službenici su došli do novih informacija koje su prosledili policijama Španije i Portugala.

Na osnovu toga, u Madridu i Lisabonu su presečena još dva krijumčarska kanala i zaplenjeno pet kilograma kokaina. U toj akciji su španska i portugalska policija uhapsile državljane Srbije G. I. (51) i N. M. (55), koji su drogu u Evropu doneli u ličnom prtljagu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave granične policije, u saradnji sa carinom, na graničnom prelazu Batrovci, na ulazu u zemlju, u automobilu holandskog državljanina pronašli supstance za koje se sumnja da su opojne droge – kokain, heroin i marihuana. Prilikom pregleda putničkog motornog vozila marke „opel korsa“ kojim je upravljao B. N. (55), iza sedišta, u torbi i u tehničkim šupljinama otkriveno je oko 1.400 grama najverovatnije marihuane, pola kilograma heroina i 262 grama kokaina.