Taksista falsifikate diploma prodavao po ceni od 300 do 1.500 evra!


13. septembar 2012. HRONIKA – U nastavku akcije otkrivanja posrednika u kupoprodaji falsifikovanih diploma Tehničke škole u Smederevu, uhapšen je Zoran Stojić, taksista iz Beograda, zbog sumnje da je pomagao u izvršenju krivičnog dela primanje mita.

On se tereti da je, u dužem vremenskom periodu, od 19 zainteresovanih kupaca falisifikovanih diploma sa područja Beograda, Aranđelovca i Lazarevca, uzimao novac u iznosima od 300 do 1.500 evra.

Novac je potom predavao Sidi Jovanović, referentu za učenička pitanja u smederevskoj Tehničkoj školi, koja mu je, za uzvrat, pribavljala falsifikovane diplome i svedočanstva, koje je on uručivao kupcima.

Na ovaj način, ona je ostvarila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 15.850 evra i 6.000 dinara.

Falsifikovana svedočanstva i diplome za zanimanja vozač drumskih vozila i tehničar drumskog saobraćaja, kupci su preuzimali od Stojića na unapred dogovorenom mestima na području Beograda.

Protiv 19 kupaca falsfikovanih diploma, pripadnici kriminalističke policije u Smederevu podneli su krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu, zbog sumnje da su izvršili krivično delo davanje mita.

Osumnjičeni Stojić će nakon isteka policijskog zadržavanja, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti priveden istražnom sudiji Višeg suda u Smederevu.

(D. K.)

Izvor: telegraf.rs