Svi su se smejali slici popa koji spava pored mrtvačkog sanduka u traktorskoj prikolici, a evo šta je sada sa sveštenikom


09. maj 2018. DRUŠTVO – Izvor: Telegraf – Popa Nenada, koji službuje u selu Dragovac kraj Smedereva, cela Srbija je upoznala kada se našao u ne tako pohvalnoj situaciji. Slika njega kako leži u traktorskoj prikolici pored mrtvačkog sanduka danima je bila povod za šalu, ali i prekor. Pričalo se tada da se pop napio toliko da su ga do groblja vozili na prikolici sa pokojnikom, a da je on tako pijan sišao sa traktora i jedva održao opelo.

Zvanična informacija tada je bila i da pop za mesec dana ide u penziju. Kako je od tog datuma prošlo skoro 30 dana, pozvali smo meštane iz sela Drugovac da proverimo ko ih sad dočekuje u crkvi.

– Otišao je on u penziju, čak se odselio iz sela, a na njegovo mesto je došao novi popa. Nemamo pojma gde je sad pop Nenad – kaže nam meštanka Drugovca.

Podsećamo da je pop Nenad čak i u Drugovcu do penzije služio po kazni podlesnjih pet godina, jer si i u ostalim parohijama pokazao na isti način.

– A to što se desilo sa traktorom, to smo mi viđali stalno, nije ništa novo. Nije mu ni prvi put da popije koju više dok je na dužnosti. Uglavnom smo mu se smejali i nismo se nikome žalili – iskreni su meštani.

Međutim, na sahrani tog 11. marta, kada je zaspao pored pokojnika na traktoru, pop je pokušao da održi opelo, ali tako što se pridržavao za spomenik drugog pokojnika. Usput je izgubio i kandilo, a sa sahrane su ga kući vozili kombijem.

Dešavalo se da sveštenika zbog ponašanja izbacuju sa slave, čak ga terali i sa sahrane. Dolazio je pijan i na krštenja.