Opljačkali strance na autoputu


09. maj 2018. HRONIKA – Izvor: Blic – Dvojica razbojnika D. S. (47) i D. V. (35) iz Kraljeva koji su pre nekoliko dana uhapšeni nakon filmske akcije i jurnjave na autoputu, pušteni su iz pritvora. Kako “Blic” saznaje, Osnovno tužilaštvo u Smederevu ih je saslušalo u ponedeljak i oni su pušteni.

– Njih dvojica su saslušani u ponedeljak 7. maja i nakon toga tužilac, koji je radio na tom slučaju je odlučio da ih pusti iz pritvora – potvrđeno je „Blicu“ u tužilaštvu u Smederevu.

Kako nezvanično saznajemo, tužilac se odlučio na taj potez, jer su dvojica razbojnika stranim državljanima, koje su opljačkali, priznali delo, a oštećenima je vraćena torba sa novcem i dokumentima, koju je policija pronašla kod njih kada su ih uhapsili.

– Reč je povratnicima, i višestrukim razbojnicima, kojima je krađa i pljačkanje ljudi na autoputu, specijalnost. Policija ih je u subotu, nakon prijave, celo jutro jurila od Kolara na autoputu pa sve do ulaska u Kraljevo. Policajci su ih stigli, iako su vozili 120 na čas. Čak i tada su pokušali da pobegnu, pa su udarili jedno policijsko vozilo. Šta možete da očekujete od njih, sada kada su pušteni da se brane sa slobode. Naravno da će se vratiti da opet kradu – kaže za „Blic“ izvor iz MUP-a.

Dvojica razbojnika su na parkingu u blizini benzinske stanice u Kolarima, kod motela “Jerina”, prišli automobilu u kome je spavala četvoročlana porodica, inače strani državljani. Kada su primetili da porodica spava i da na mestu suvozača sedi žena, koja je u krilu držala torbu sa novcem i dokumentima, jedan od njih dvojice je razbio staklo i kroz polomljeni prozor otrgao torbu.

Potom je utrčao u automobil “alfa” italijanskih registarskih oznaka koje ne pripadaju tom vozilu, gde ga je čekao drugi razbojnik. Kod osumnjičenih je pronađen novac koji su ukrali iz tašne, dok je torba sa pasošima, karticama i dokumentima pronađena na jednom parkingu na auto-putu gde su je izbacili nakon što su uzeli novac.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa na drzak način, osumnjičenima je bilo određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega su juče sprovedeni Osnovnom tužilaštvu u Smederevu. Istog dana su i pušteni da se brane sa slobode, iako se radilo o teškoj krađi, a protiv njih je podneta krivična prijava, a suđenje će biti obavljeno u redovnom postupku.