Svečana premijera filma “Gorčilo” sa glumcima


29. januar 2015. KULTURA – U subotu 31. JANUARA od 18.00 i 20.00 časova u Velikoj dvorani Centra za kulturu Smederevo biće održana SVEČANA PREMIJERA najnovijeg domaćeg FILMSKOG HITA: GORČILO – Jesi li to došao da me vidiš.

Tog dana publici će se na kraju prve i na kraju druge projekcije pokloniti:

MILAN KARADžIĆ, reditelj,

MIMA KARADžIĆ, producent i glumac

MILORAD MANDIĆ MANDA I HELENA AKSAMIT, glumci.

Distributer film je objavio na svojoj zvaničnoj fejsbuk stranici https://www.facebook.com/gorcilofilm da već za vikend očekuju 100.000 gledalaca!!! Produkcija je pripremila nagradu za srećnog 100.000-og posetioca u nekoj od bioskopskih dvorana u kojima se film trenutno prikazuje.

Nagrada će biti petodnevni aranžman za dve osobe u hotelu „Splendid“ u Bečićima!!!

Možda baš u našem Bioskopu bude 100.000-ti gledalac filma „GORČILO – Jesi li to došao da me vidiš“. Ulaznice su u pretprodaji na Biletarnici Centra za kulturu, od 10.00 do 20.00 časova!!! Broj telefona na koji možete da ih rezervišete je: 026/4624-815.

Film „GORČILO – Jesi li to došao da me vidiš“ prikazivaće se u Centru za kulturu Smederevo do 3. februara u terminima od 18.00 i 20.00 časova.

U nastavku više o filmu: „GORČILO – Jesi li to došao da me vidiš“.

GORČILO – JESI LI TO DOŠAO DA ME VIDIŠ

START: 31. januar 2015.

REŽISER: Milan Karadžić

ŽANR: Komedija / Drama

TRAJANjE: 100 min

PRODUCENT: Vision Team

DISTRIBUTER: Art Vista

ZEMLjA: Srbija

GODINA PROIZVODNjE: 2015

ULOGE: Mima Karadžić, Dubravka Drakić, Andrija Milošević, Boro Stjepanović, Viktor Savić, Emir Ćatović, Mladen Nelević, Anita Mančić, Helena Aksamit, Milorad Mandić Manda

SINOPSIS FILMA

Radnja filma je smeštena u crnogorskom selu, u brdima, u leto 1968.godine. U jeku izgradnje infrastrukture SFRJ, u naporima da se siromašni sjever Crne Gore putevima poveže sa jugom, “…DRŽAVA će od raznih naknada uložiti 24.miliona 500.hiljada novih dinara na izradu dokumentacije i početak radova na magistralnom putu, koji bi povezao sjever i jug Crne Gore. Planirano je da se u tu namjenu do kraja 1975. godine uloži oko 277 miliona novih dinara.” u naše malo selo dolazi Geometar Laza, kako bi pripremio dokumentaciju za trasu budućeg puta. Sa njim će doći Klara, njegova žena, balerina iz Narodnog pozorišta iz Novog Sada, koja mora da tokom ljeta održava kondiciju za jesenju sezonu. Kako seljaci reaguju na dolazak Geometra, koliko su skloni korupciji, kako reaguju na dolazak ljudi koji žive nekim drugačijim životom od njihovog, koji je najbolji, jer za bolji ne znaju, samo je jedna od linija priče. Paralelno pratimo sukob između dvije porodice, Obada i Cvrkota, koje nisu u dobrim odnosima gotovo 20 godina, zbog međusobnog optuživanja o razlozima odlaska na robiju Zelja Cvrkote, koji je sedam godina proveo na Golom otoku. Politička zastranjenost , strah i isključivost očeva, stubova porodice, Gorčila Obada i Zelja Cvrkote, dolazi do ekstrema, jer su se apsurdno, njihova djeca Petrašin Obad i Koviljka Cvrkota zaljubili jedno u drugo. I ne samo to, već je Koviljka zatrudnila. Njihova borba za budući zajednički život biće ispreplijetana brigom i borbom majki Grozdane Obad i Miluše Cvrkote, da se taj odnos ozvaniči, odnosno raskine.