Sud godinu dana proverava Čolićev imunitet


18. decembar 2012. DRUŠTVO – Iako je protiv poslanika SNS Dragana Čolića, koji je na pešačkom prelazu automobilom udario dvanaestogodišnjeg dečaka, Osnovno tužilaštvo u Smederevu pre više od godinu dana podnelo optužni prelog zbog nasilničkog ponašanja, sud još nije utvrdio da li je Čolić poslanik, odnosno da li uživa imunitet.

Smederevska policija podnela je u martu prošle godine krivičnu prijavu protiv Čolića, jer je fizički napao V. M., nanevši joj lake telesne povrede. Osnovno tužilaštvo je 21.novembra 2011. protiv Čolića podnelo optužni predlog zbog nasilničkog ponašanja.

Po osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, na pitanje “Novosti” da li je postupak protiv Čolića počeo, iz Osnovnog suda odgovoreno nam je samo da se utvrđuje da li poslanik uživa imunitet!

U odgovoru Manuele Jevtić, iz Osnovnog suda navodi se da se imunitet utvrđuje sudskim procedurama i da nikakve informacije zbog ovoga ne mogu da idu u javnost.

Iako je predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić pre nekoliko dana tražio da se Čoliću ukine imunitet, sudu nije dovoljno ni godinu dana da utvrdi činjenicu da je Čolić poslanik, i to još od 2000. godine, najpre radikala, a sada SNS.

Javnost nema ni odgovor da li je poslanik Čolić bio pod uticajem alokohola kada je udario Danila R. (12) na pešačkom prelazu jer je doktorka ZC “Sveti Luka” odsutna s posla!

– Obavešteni smo da analize još nisu urađene jer šef laboratorije ne radi do narednog ponedeljka – rečeno nam je u PU Smederevo.

Zbog ovoga još nema ni krivične prijave PU Smederevo protiv Čolića zbog saobraćajne nesreće.

Izvor: Večernje novosti