Streljaštvo: Veljko Ilić i Natalija Tasić najbolji u četvrtom kolu


11. mart 2014. SPORT – Najbolji osnovci u četvrtom kolu prve Lige smederevskih osnovnih škola, koje je održano sinoć na smederevskom strelištu, bili su Veljko Ilić (OŠ „Sveti Sava) sa 175 krugova i Natalija Tasić (OŠ „Dr Jovan Cvijić“) sa 174 kruga. Ligu osnovnih škola organizuje Streljačka družina „Smederevo“. Nastupilo je ukupno 35 osnovaca iz šest škola.

Kod kadeta drugi je bio Luka Jeftić sa 169 krugova, a treći Petar Adamović sa 168 krugova (obojica OŠ „Dositej Obradović“). Ukupno je nastupilo 25 dečaka iz šest škola. Kod kadetkinja druga je bila Aleksandra Vujasin (OŠ „Dimitrije Davidović“) sa 169 krugova, a treća Jovana Lazić (OŠ „Dr. J. Cvijić) sa 166 kruga. Ukupno je nastupilo 13 kadetkinja iz pet škola.

Ekipno kod kadeta najbolja je bila OŠ „Dositej Obradović“, drugo mesto pripalo je ekipi OŠ „Dimitrije Davidović“, a treće OŠ „Branislav Nušić“. Kod kadetkinja pobedila je OŠ „Dr. Jovan Cvijić“, druga je bila OŠ „Dimitrije Davidović“, a treća OŠ „Branislav Nušić“.

Posle četiri kola u pojedinačnom plasmanu kod kadeta i dalje vodi Petar Adamović sa 669 krugova, ali je sada razlika samo dva kruga u odnosu na drugoplasiranog Veljka Ilića, koji je pobedio u poslednja dva kola lige. Treći je Ivan David (OŠ „B. Nušić“) sa 629 krugova. Kod kadetkinja prva je i dalje Aleksandra Vujasin sa 656 krugova, druga je Natalija Tasić sa 639 krugova, a treća Iva Jovanović (OŠ Dr. J. Cvijić) sa 616 krugova.

U ekipnom plasmanu posle četiri kola i dalje vode kadeti „Dositeja“, a slede ekipe „Branislav Nušić“, „Dimitrije Davidović“ i „Sveti Sava“. Kod kadetkinja ekipa iz „Cvijićeve“ je na čelu tabele, a slede ekipe „Dimitrije Davidović“ i „Branislav Nušić“. Peto kolo lige održaće se 3. aprila.

Danas, u utorak 11. marta, održaće se i četvrto kolo šeste Smederevske lige u streljaštvu u organizaciji SD „Smederevo“ i Streljačkog kluba „Heroj Srba Bezbednost“. U četvrtak 13. marta održaće se i školsko opštinsko takmičenje u organizaciji Saveza za školski sport i organizaciju takmičenja u Smederevu. Tehnički organizator takmičenja je SD „Smederevo“.