Streljaštvo: Ana Todorović u finalu Kupa Srbije


10. mart 2014. SPORT – Najmlađa pištoljašica Streljačke družine „Smederevo“ Ana Todorović sa 353 kruga bila je danas šesta u konkurenciji mlađih juniorki na trećem kolu Lige i Kupa Streljačkog saveza Srbije, koje je održano na strelištu Streljačkog kluba „Novi Beograd Ušće“. Ona je sa ukupno 9 bodova, 6 za treće mesto u prvom i 3 za šesto mesto u trećem kolu obezbedila učešće na Finalu Kupa Streljačkog saveza Srbije, B program, koje će biti održano na 22. i 23. marta na Strelištu u Smederevu.

Danica Denić, najbolja mlađa juniorka puškom SD „Smederevo“, na žalost nije uspela da ponovi prošlogodišnji uspeh i obezbedi plasman u 8 najboljih. Ona je prva dva kola bila 11. a na trećem kolu 10. sa solidnih 380 krugova. Druga smederevska predstavnica puškom u ovoj konkurenciji Aleksandra Vujasin završila je takmičenje na 25. mestu sa 344 kruga. Smederevski mlađi juniori puškom nisu nastupili na trećem kolu.

Smederevske strelce očekuje burna takmičarska nedelja. U ponedeljak 10. marta, održaće se četvrto kolo prve Smederevske lige osnovnih škola, a dan kasnije, utorak 11. marta, četvrto kolo šeste Smederevske lige. U četvrtak 13. marta održaće se i školsko opštinsko takmičenje u organizaciji Saveza za školski sport i organizaciju takmičenja u Smederevu. Tehnički organizator ovih takmičenja je SD „Smederevo“, osim Smederevske lige u streljaštvu koju organizuje zajedno sa Streljačkim klubom „Heroj Srba Bezbednost“.

A za vikend, 15. i 16. marta, biće održano Prvenstvo Srbije u streljaštvu, A program, u Ivanjici, u organizaciji Streljačke družine „Boško Petrović“ iz Ivanjice. Na državnom prvenstvu SD „Smederevo“ nastupiće sa strelcima i ekipama u juniorskim kategorijama puškom: Danica Denić, Jelena Jakovljević i Aleksandra Vujasin i pištoljem: Ana Alentijev, Ana Todorović i Sara Ilić. U seniorskoj kategoriji pištoljem nastupiće Jasmina Grgić, Ana Alentijev, Ana Todorović i Sara Ilić. Treneri su Nikola Simić, puška i Boban Marinković, pištolj. Na poziv organizatora takmičenja u Ivanjici, konferansije i komentator finalnih mečeva na Prvenstvu Srbije u međunarodnom programu biće Marija Aničić, republički sudija (D) Streljačke organizacije Srbije iz Smedereva.