Streljaštvo: Provčin ponovo najbolji


18. januar 2016. SPORT – Najbolju poslednju seriju od čak trojice strelaca sa istim rezultatom imao je Borivoje Provčin i time izvojevao drugu uzastopnu pobedu u trećem kolu osme Smederevske lige u streljaštvu. I kod dama prvi trijumf mlade aranđelovačke strelkinje Nevene Zečević na osnovu bolje poslednje serije. Ekipno, kod seniora prvu pobedu zabeležila je ekipa „Alu fiks“, a kod seniorki treću uzastopnu „New Press“.

Čak trojica seniora u trećem kolu osme Smederevske lige u streljaštvu, koje je održano u petak 15. januara na Strelištu u Sportskoj hali Smederevo, imala su identičan rezultat od 185 krugova. Odlučivala je poslednja serija, a najbolju je imao pobednik prošlog kola Borivoje Provčin iz ekipe „Alu fiks“ (95 krugova). Drugo mesto pripalo je još jednom članu ekipe „Alu fiks“ Nikoli Simiću (93), a treće Novici Petroviću (92) iz „Juteksa“. Kod dama, prve dve imale su rezultat od 182 kruga. Trijumfovala je ipak, mlada aranđelovačka strelkinja Nevena Zečević sa boljom poslednjom serijom (93) od pobednice prošlog kola Marije Aničić iz „New Pressa“ (87). Zečevićeva je bila treća u drugom kolu, a u trećem pobednica prvog i druga u drugom kolu Jelena Tasić, takođe iz „New Pressa“ sa 181 krugom. Ukupno je nastupilo 28 seniora i 23 seniorke.

Ekipno, kod seniora prva pobeda ekipe „Alu fiks“ sa ukupnim rezultatom od 539 krugova, dok je pobednik prva dva kola „Juteks“ bio drugi sa 531 krugom. Treće mesto osvojila je ekipa Samostalnog sindikata Železare sa 513 krugova. Kod seniorki treća uzastopna pobeda ekipe „New Press“ sa ukupnim rezultatom od 527 krugova. Drugo mesto osvojila je ekipa Samostalnog sindikata Železare sa ukupno 486 krugova, a treće Zdravstvenog centra „Sveti Luka“ sa 447 krugova. Ukupno je nastupilo 8 muških i 6 ženskih ekipa.

U generalnom plasmanu pojedinačno kod seniora prva tri mesta zauzimaju: Novica Petrović (553), Borivoje Provčin (552) i Nikola Simić (543). Jelena Tasić (543), Marija Aničić (541) i Nevena Zečević (532) su prve tri na listi kod seniorki. Ekipno „Juteks“ ima 22 boa, „Alu fiks“ 21, a „Pehari MB“ 14 bodova u konkurenciji seniora. „New Press“ ima 17, SK „Aranđelovac“ 11, a ZC „Sveti Luka“ deli treće mesto sa „Železarom“ sa po 10 bodova u kategoriji seniorki.
U petak 22. januara, održaće se prvi ovogodišnji, a treći Humanitarni turnir „Strelaca i ne-strelaca“ u organizaciji Streljačke družine „Smederevo“.