Streljaštvo: Iva Jovanović ubedljivo najbolja


31. januar 2015. SPORT – Veljko Ilić, Iva Jovanović, Nemanja Adamović i Natalija Tasić, pobedama su nastavili takmičenje u Ligi smederevskih osnovnih škola u streljaštvu. Drugo, odloženo kolo, održano je u četvrtak 29. januara na Strelištu u Sportskoj hali Smederevo.

Rezultat dana na drugom, odloženom kolu, druge Lige smederevskih osnovnih škola u streljaštvu, koje je održano u četvrtak 29. januara na Strelištu u Sportskoj hali Smederevo, imala je Iva Jovanović (OŠ „Dr Jovan Cvijić“). Osim pobede ona je zabeležila i svoj novi lični rekord od 178 krugova! Drugo mesto u ovoj konkurenciji osvojila je Snežana Jovanović (OŠ „Dimitrije Davidović“) sa 164 kruga i boljom poslednjom serijom od trećeplasirane Jovane Lazić (OŠ „Dr Jovan Cvijić“) sa istim rezultatom. Nastupilo je ukupno 14 starijih pionirki. U konkurenciji starijih pionira Veljko Ilić (OŠ „Sveti Sava“) je pobedom nastavio takmičenje. Imao je četiri kruga više od drugoplasiranog Uroša Ćorovića (OŠ „Dimitrije Davidović“) sa 170 krugova, a za treće mesto se sa 163 kruga izborio Ivan David (OŠ „Branislav Nušić“). Ukupno je nastupilo 19 starijih pionira.

Kao i u prvom kolu Natalija Tasić (OŠ „Dr Jovan Cvijić“) je ponovo bila najbolja mlađa pionirka sa 171 krugom, a drugo mesto ponovila je i Vera Petronijević sa 157 krugova (obe OŠ „Dr Jovan Cvijić“), dok je treće mesto u ovom kolu pripalo Katarini Milovanović (OŠ „Branislav Nušić“), koja je imala slabiju poslednju seriju od Petronijevićeve. Nastupilo je 9 mlađih pionirki. Kod mlađih pionira najbolji je bio Nemanja Adamović (OŠ „Dositej Obradović“) sa 163 kruga, ispred, u prvom kolu prvog, Dušana Bojića (OŠ „Sveti Sava“) sa 150 krugova i boljom poslednjom serijom od Iva Barjaktarevića (OŠ „Dimitrije Davidović“) u konkurenciji 13 mlađih pionira.

Ekipno, kao i u prvom kolu, najbolji su bili dečaci OŠ „Dositej Obradović“ sa 477 kruga, druga je bila ekipa OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ sa 431 krugom, a treće mesto pripalo je OŠ „Branislav Nušić“ sa 412 krugova. Kod devojčica prva je ekipa OŠ „Dr Jovan Cvijić“ sa 513 krugova, druga OŠ „Dimitrije Davidović“ sa 484 kruga (isti rezultat kao u prvom kolu), a treća, prvi put u ovo kolu, ekipa OŠ „Branislav Nušić“ sa 439 krugova.

Ukupan plasman pojedinačno i ekipno objavićemo naknadno.

Treće kolo druge Lige smederevskih osnovnih škola u streljaštvu biće održano 12. februara.