Steljaštvo: Prva pobeda Marije Aničić


31. januar 2015. SPORT – Pobede u trećem kolu sedme Smederevske lige u streljaštvu ostvarili su Marija Aničić prvi put i Novica Petrović, koji je treće kolo zaredom najbolji pojedinac. Ekipno, kao i u drugom kolu kod seniorki ekipa Železare, a kod seniora „Kore-Mig“ bile su najbolje.

Prvu pobedu, sa vrlo dobrim rezultatom od 179 krugova, u trećem kolu sedme Smederevske lige u streljaštvu kod seniorki ostvarila je Marija Aničić iz ekipe „New Press“. Drugim mestom, posle dve pobede u prva dva kola, morala je da se zadovolji njena koleginica iz ekipe Jelena Tasić sa 177 krugova, a treća je bila Marija Simić iz ekipe „Heroj Srbe“ sa 172 kruga. Ukupno je nastupilo 24 seniorke. Kod seniora, nastavlja se dominacija najstarijeg i najtrofejnijeg smederevskog strelca Novice Petrovića (Kore-Mig), koji je ponovo pucao preko 190 krugova, ovoga puta 191 (prošle godine u ligi je imao rezultat od 194 kruga). Drugo mesto osvojio je Borivoje Provčin (Prijatelji NSGNM) sa 183 kruga, a treće Saša Mišić (Elektromorava) sa 180 krugova u konkurenciji 42 strelca.

Ekipno kod seniorki, kao i u drugom kolu, najbolja je bila ekipa Železare sa 514 krugova, druga je ekipa „New Press“ sa 509 krugova, a treća „Heroj Srba“ sa 499 krugova. Ukupno je nastupilo 6 ekipa. Kod seniora treća pobeda ekipe „Kore Mig“ sa 537 krugova, drugi su „Prijatelji NSGNM“ sa 509 krugova, a treći „Želvoz“ sa 503 kruga. Ukupno je nastupilo 11 ekipa seniora. Van konkurencije nastupaju strelci Streljačkog kluba „Aranđelovac”.

U generalnom plasmanu kod seniorki, posle tri kola, situacija u vrhu je nepromenjena, ali su razlike između tri prvoplasirane sve manje. I dalje vodi Jelena Tasić sa 537 krugova, druga je Marija Simić sa 528 krugova, a treća Marija Aničić sa 520 krugova. Kod seniora neprikosnoven je jedino Novica Petrović sa 565 krugova. Borba za druge dve medalje je mnogo interesantnija. Sada je drugi Borivoje Provčin sa 536 krugova, a treći Saša Ilić (Kore–Mig) sa 534 kruga. Kod seniorki prva je i dalje ekipa „New Press“ sa 16 bodova, Železara je druga sa 14 bodova, a treća „Heroj Srba“ sa 12 bodova. Ekipno kod seniora „Kore-Mig“ imaju sve tri pobede i sa 32 boda su prvi, a drugo mesto sa po 28 bodova dele ekipe „Prijatelji NSGNM“ i „Želvoza“. Treća je ekipa „Železare“ sa 24 boda.

Četvrto kolo sedme Smederevske lige u streljaštvu održaće se 13. februara.