Streljaštvo: 59 ekipa na humanitarnom turniru


20. jun 2015. SPORT – Na Strelištu u Sportskoj hali Smederevo održan je Humanitarni turnir za prikupljanje finasijskih sredstava za kupovinu municije za malokalibarsku sezonu. Učestvovalo je 59 ekipa, a ukupna suma koja je prikupljena od kotizacije za takmičenje iznosi 26.000 dinara. S tim novcem moguće je nabaviti oko 2.000 metaka, sa kojima će pioniri i pionirke „Smedereva“ započeti pripreme za takmičenja u svojim kategorijama malim kalibrom. Iako su plasmani bili u drugom planu, najbolja ekipa bili su „Živojinovići“, ekipi „Dženan“ pripalo je drugo mesto, a treće „Dimitrijevićima“. Najbolji strelac amater bio je Miroslav Đorđević, a strelac „Heroj Srbe“ Goran Nikolčević najbolji profesionalni strelac. Članovi kluba i prijatelji streljaštva u Smederevu ovakvim odzivom jasno su pokazali svoju želju i volju da pomognu klubu koji se nalazi u nezavidnoj finansijskoj situaciji ove godine.

Na prvom ovogodišnjem Humanitarnom turniru, koji je organizovala Streljačka družina „Smederevo“ u četvrtak, 18. juna, na Strelištu u Sportskoj hali Smederevo, čiji je cilj bio je prikupljanje novčanih sredstava za kupovinu municije za malokalibarsku sezonu za potrebe mlađih takmičarskih kategorija kluba učestvovalo je 59 ekipa, odnosno 59 strelaca i isto toliko onih koji su se po prvi put oprobali u gađanju serijskom vazdušnom puškom. Za prikupljenih 26.000 dinara moći će da se kupi oko 2.000 metaka sa kojima će pioniri i pionirke „Smedereva“ početi da se pripremaju za svoje nastupe u malokalibarskom programu.

Iako su plasmani bili u drugom planu, pobednicima turnira, ekipi „Živojinovići“, koju su činili naš strelac, pionir Nemanja Živojinović i njegov otac Miša, pripale su zlatne medalje i pehari za ukupan rezultat od 144 kruga. Drugo mesto i srebrne medalje osvojila je ekipa „Dženan“, u sastavu nekadašnji strelac „Smedereva“ Ksenija Spasić i njena drugarica Vesna Stojković sa ukupno 141 krugom, a treće mesto i bronzane medalje osvojili su „Dimitrijevići“, strelac, pionirka Tijana Dimitrijević i njen otac Milorad sa ukupno 139 krugova.

Pehar za najboljeg strelca amatera dobio je Miroslav Đorđević za rezultat od 68 krugova, a najbolji strelac sa 82 kruga bio je Goran Nikolčević iz Streljačkog kluba „Heroj Srba Bezbednost“.

Pehare i medalje uručila je Jelena Tasić, predsednik Stručne komisije Streljačke družine „Smederevo“ koja je bila i inicijator ovog turnira, za koji, pokazalo se već sada, vlada veliko interesovanje da se ponovo organizuje, da pomognuza pomoć klubu koji se nalazi u nezavidnoj finansijskoj situaciji ove godine.

Na turniru su učestvovali članovi Upravnog odbora i svih komisija SD „Smederevo“, aktivni strelci, rekreativci, učesnici Smederevske lige u streljaštvu, roditelji i rođaci strelaca, simpatizeri streljaštva i drugi.

Pucalo se ekipno serijskom vazdušnom puškom. U ekipama su mogli da nastupe jedan strelac i jedna osoba koja se nikada ranije nije bavila streljaštvom. Oba takmičara pucala su po 10 dijabola za ocenu i 5 za probu. Konačan rezultat je zbir rezultata oba strelca iz ekipe. Ovakvim propozicijama omogućeno je učešće i osobama koje se ranije nisu bavile streljaštvom. Kotizacija za učešće po ekipi iznosila je 400 dinara.