Stefan Simić izabran za predsednika Regionalnog kluba Demokratske omladine


07. mart 2012. DRUŠTVO – Na drugoj redovnoj skupštini za predsednika Regionalnog kluba Demokratske omladine Braničevskog, Podunavskog i Pomoravskog okruga izabran je Stefan Simić iz Smedereva.

Pre dve godine konstituisan je Regionalni klub Demokratske omladine Braničevskog, Podunavskog i Pomoravskog okruga radi radi lakše koordinacije planiranih aktivnosti. Mladi delegati ponovo su se okupili, ali ovoga puta kako bi odlučili o izboru predsednika koji ih će ih voditi u narednom periodu. Poverenje jer dato Stefanu Simiću iz Smedereva.

Mlade demokrate uvek pokazuju spremnost i odgovornost da utiču na budućnost svoje zemlje. U Smederevu ih ima preko 8 stotina i učestvuju u usmeravanju mladih pravim vrednostima, organizuju humanitarne i druge aktivnosti. Sproveli su i akciju podrške romskoj deci. Koristeći svoje resurse, pružali su pomoć u rešavanju zadataka kao i razvoju kreativnih sposobnosti. S obzirom na to da se bliže i izbori pred omladinom su novi izazovi, jer bi trebalo udružiti snage kako bi se od Srbije stvorilo bolje mesto za život.

Tom prilikom predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Smederevu Bojan Teofilović, je rekao da ima razloga da skupština ima svečarski karakter jer je Srbija dobila status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji. Izrazio je nadu da će mlade demokrate iz tri okruga biti nosioci promena na putu Srbije ka Evropskoj uniji, i ti koji reformišu državnu upravu i sudstvo i uvode nove vrednosti.

Rečeno je da trenutno u Srbiji ne postoji podmladak koji može da parira demokratskoj omladini. Demokrate su sasvim sigurno zacrtale svoj cilj, žele da učestvuju u donošenju važnih odluka, kako bi svoju državu mogli da vide u porodici evropskih naroda.

Izvor: Televizija Smederevo