Smederevskim karatistima 7 zlatnih, 19 srebrnih i 9 bronzanih medalja


03. decembar 2014. SPORT – Na ovogodišnjem Kup-u Srbije održanom 30. novembra u Smederevu u hali sportova, KK „VIKTORIS SD“ imao je dvostruku ulogu- učesnika i domaćina takmičenja.

Predsednik kluba Jovana Savić u uvodnom delu izrazila je zahvalnost svima koji su doprineli organizaciji turnira, najpre Gradu Smederevu i upravi gradske Dvorane Smederevo, koji su se maksimalno potrudili da svi učesnici ponesu lepe utiske iz našeg grada.

Član gradskog veća za sport- Goran Krčmarević imao je čast da otvori jučerašnju manifestaciju, posle čega je usledilo intoniranje himne Republike Srbije.

U prvom delu takmičenja, takmičari su se nadmetali u katama, gde je najzapaženiji rezultat ostvarila starija kadetkinja Aleksandra Simonović, osvojivši 1.mesto, i time potvrdila status najbolje katašice u svojoj kategoriji! Pored Aleksandre, dobar rezultat ostvario je i Predrag Pirić, koji je bio srebrni u kategoriji starijih kadeta, kao i kadetkinja Nevena Jovanović (3.mesto). Stariji pioniri Nemanja Gačić i Kristina Mladenović osvojili su 3.mesto, dok su mlađi pioniri za nijansu bili uspešniji-Ognjen Rakić srebrna, i Jovan Džepić bronzana medalja. Naši najmlađi takmičari-poletarci osvojili su 2 srebrna (Mateja Zlatanović i Anja Ćoso) i jedno bronzano odličje (Aleksa Kojić). U ekipnom nastupu u katama naša dva tima takođe su bila jako uspešna! Starije kadetkinje (Simonović, Jovanović, Čaprić) popele su se na najviši tron, dok su starije pionirke (Jovanović, Đorđević, Mladenović), zauzele 2.mesto. Drugi deo takmičenja odvijao se u borbama, gde su takmičari Viktoris-a izrazili svoj puni potencijal!

Talentovana mlada takmičarka, kadetkinja Snežana Jerinić i ovog puta lako je dolazila do finala, da bi u završnom delu izdominirala nad klupskom drugaricom Nevenom Jovanović. Kadetkinje Simonović i Stanković u kategoriji -55kg osvojile su 3. i 2. mesto. Kadet Predrag Pirić pored uspešnog nastupa u katama, još bolji nastup imao je i u borbama osvajanjem 1. mesta u kategoriji – 55 kg, dok je kadet Bojan Džepić osvojio 3.mesto u +60kg. Junior Aleksandar Čaprić pokazao je izuzetnu borbenost tokom trajanja svih borbi-bronzana medalja u kategoriji +60kg. Mlađi kadeti Sandra Čaprić i Dušan Lasković zauzeli su 2.mesto u kategoriji -55kg.

Stariji pioniri i pionirke ostvarili su odlične rezultate i to: Lara Đorđević ( zlato -40kg), Sofija Bojinović (srebro +40 kg), Kristina Mladenović ( bronza -35kg), Nikola Jovanović ( zlato +45kg). Ekipni nastup naših boraca takođe je imao svetlu stranu! Starije kadetknjie zlatna, stariji i mlađi kadeti srebrna, stariji pioniri bronzana medalja! Na osnovu ostvarenih rezultata, u generalnom plasmanu klubova KK „VIKTORIS SD“ osvojio je pehar za 3.mesto! Čestitke KK „Karađorđe“ i KK „Kolubara“ kao i svim učesnicima takmičenja, a posebno osvajačima medalja!