Smederevski padobranac oborio rekord na nebu Emirata


19. decembar 2012. DRUŠTVO – Na najvećoj svetskoj smotri padobranstva u Dubaiju, srpski reprezentativac Aleksandar Cvetković, član Aero-kluba Smederevo, postavio je državni i balkanski rekord.

U preciznom skakanju sa 1.000 metara na krug prečnika dva centimetra, i postignute četiri nule zaredom, Aleksandar Cvetković oborio je regionalni rekord u konkurenciji 200 padobranaca iz 39 reprezentacija osvojio 29. mesto.

– Mundijal je okupio 1.440 padobranaca iz 57 zemalja, a u organizaciji je učestvovalo čak 5.000 ljudi. Srećan sam zbog svog uspeha, ali i hrabrosti čitave reprezetacije – kaže Aleksandar Cvetković.

Boje Srbije nad nebom Emirata branili su Slobodan Terzić i Radoslav Korać iz Padobranskog kluba Grifon, Miroljub Janićijević iz ekipe Vojske Srbije „Nebeske vidre“, Ljubiša Naumović i Svetlana Simić iz Aero-kluba Naša krila iz Paraćina i Aleksandar Cvetković iz Smedereva. U disciplini skokovi na cilj, od 39 ekipa, zauzeli su 24. mesto.

Srpsku reprezentaciju na padobranskom mundijalu podržala je naša teniserka Jelena Janković, čije je pojavljivanje, osim legendarnog Feliksa Baumgartnera, pobudilo najviše pažnje medija i gostiju.

Izvor: Večernje novosti