Smederevo predstavljeno na Sajmu turizma


25. februar 2013. DRUŠTVO – Na 35. Međunarodnom sajku turizma u Beogradu koji je juče završen, među 1000 izlagača iz 46 zemalja, učestvovala je i Turistička organizacija Smederevo.

Zabeleženo je da je ovogodišnji Sajam turizma posetilo oko 70.000 ljudi.

Tema ove sajamske manifestacije bila je ,,Kulturno nasleđe“, a Turistička organizacija Smederevo je predstavila turističke, kulturne i prirodne potencijale našeg grada, objedinjenu turističko-ugostiteljsku ponudu, antičko nasleđe i spomenike srednjovekovne baštine.

Smederevski štand posetili su predsednik Federacije Evropskih karnevalskih gradova za Srbiju, poznati glumac Boda Ninković, kao i delegacija Turističke organizacije Srbije sa ciljem učvršćivanja postojeće saradnje.

U petak, 22.februara, održana je prezentacija turističke ponude i programa obilaska Smedereva koja je bila namenjena turističkim agencijama i turoperatorima, kroz muzički program učenika Muzičke škole „Kosta Manojlović“ i zanimljivu priču o gradu.

Posetiocima je uručivan štampani materijal koji je rađen za nastupajuću sezonu: Gastronomski vodič, Smeštaj u Smederevu, Vinarije Smedereva, Program obilaska grada, Manifestacije Smedereva i okolnih sela, kao i opšti prospekt o Smederevu.

Volonteri Ekonomsko-trgovinske škole, turističkog smedra, u kostimima ,,Voćkica,“ deljenjem brošura promovisale su i najvažnije turističke manifestacije: Smederevsku jesen, Nušićeve dane, Tvrđava teatar…

U subotu, 23. februara održana je prezentacija pod nazivom „45 minuta od Beograda“, čije su ciljne grupe bile pojedinci, udruženja i organizacije iz cele Srbije, posebno iz Beograda i okoline.

Naš grad je predstavljen multimedijalnim filmom o Tvrđavi, kao i prezentacijom fotografija starog i novog Smedereva.

Izvor: smederevo.org.rs