Uhvaćena na delu tročlana grupa osumnjičena za krađe


25. februar 2013. HRONIKA – Izvor: Agencija Tanjug – Policijski službenici Policijske uprave u Smederevu, Policijske stanice u Velikoj Plani, nakon 72-časovne danonoćne zasede, uhvatili su na delu tročlanu grupu, osumnjičenu za više teških krađa na parkinzima pored auto-puta Beograd – Niš.

Kako je saopštila danas Policijska uprava Smederevo, uhapšeni su Isen J. (47), njegov sin Sejdo J. (26) i Zvonko K. (23), svi iz Kraljeva, koji su juče ujutru zatečeni u vršenju krivičnog dela teške krađe na parking prostoru benzinske stanice „NIS“ u Velikoj Plani, pored autoputa Beograd – Niš.

Ova grupa osumnjičena je za više teških krađa na štetu stranih auto-prevoznika. Oni su noću, kada su vozači spavali u kabinama, obijali parkirane kamione stranih registarskih oznaka i iz unutrašnjosti kabina krali novac.
Za vršenje krivičnih dela oni su koristili tri automobila (sa švajcarskim, austrijskim i srpskim tablicama), koji su nađeni kod Isena J. i od njega zaplenjeni.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje nakon koga će, uz krivičnu prijavu, biti predati istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu, navedeno je u saopštenju.