Smederevo izgubilo od Zvezde


29. avgust 2011. SPORT- Crvena zvezda je bila bolja od Smedereva i zasluženo je pobedila 1:0 u 3. kolu Jelen Superlige Srbije. Dobili su crveno-beli i stisak ruke na kraju meča u Smederevu, priznanje da su do bodova došli većom željom i htenjem.

Ipak, ko zna šta bi bilo da je glavni sudija Dejan Santrač iz Subotice pokazao na “belu tačku” već u 3. minutu kada je Miloš Dimitrijević igrao rukom u svom šesneastercu i tako sprečio da lopta uđe u mrežu Zvezde. Dimitrijević nije namerno igrao rukom, lopta ga jeste pogodila, ali mu je ruka bila podignuta i pritom je stajao na metar od gola Bobana Bajkovića.

Trener Smedereva Dragan Đorđević posle meča bio je nezadovoljan suđejem. Tačnije, nije pomenuo sudije, ali je naglasio da njegova ekipa nije bila ravnopravna u ovom meču, odnosno da nije imala isti tretman.

“Želim da čestitam Zvezdi na bodovima, mojim igračima na želji i htenju, ali nismo bili ravnopravni od strane ostalih aktera. Svaka čast svim igračima na žestokoj borbi po ovakvom vremenu, a o ostale aktere ne želim da komentarišem, mada bih imao svašta da kažem”, rekao je Đorđević, očigledno aludirajući na sudije.

On je rekao da je Zvezda u Smederevu bila “prava”, za razliku od onoga šta je prikazala u Renu.

“Ovo je bila Zvezda kakvu sam očekivao – nadahnuta, orna i željna da dođe do bodova. Moji momci su jako ušli u meč, takođe željni da pokažu zašto su prvi vrhu. Mladost je učinila svoje, nismo odigrali na istom nivou kao u prethodna dva kola”, dodao je Đorđević, trener Smedereva.

Zbog nedopsuđenog penala za Javor u meču protiv Crvene zvezde u Beogradu prošlog vikenda “pao” je glavni sudija tog meča Mihajlo Mihajlović.