Smederevci na Prvenstvu Srbije Srpske karate unije


21. maj 2012. SPORT – U Lazarevcu je u nedelju 20.maja odrzano Prvenstvo Srbije Srpske karate unije u katama i borbama za sve uzraste pojedinačno i ekipno. U konkurenciji 340 takmičara iz 15 Klubova koji su ostvarili pravo nastupa na drzavnom prvenstvu takmičari Karate kluba Lotos osvojili su 19 zlatnih,13 srebrenih i 7 bronzanih medalja. U generalnom plasmanu Klubova osvojen je pehar za 1. mesto sa ukupno 159 bodova ispred Enpija iz Novog Pazara i Kolubare iz Lazarevca koji su imali po 94 boda. Četvrti je Novi Beograd sa 82, peti Karadjordje iz Topole sa 61 bodom itd.

Rezultati po uzrastima:

*Seniori u katama i seniorke u borbama su poneli titulu ekipnih prvaka Srbije. Seniori su nastupali u sastavu Nikola Miljković,Nemanja Dojčinovic i Milan Ilić, a seniorke u sastavu Jovana Savic,Kristina i Katarina Kandić. Pojedinačno, kapiten seniorki Jovana Savić osvojila je zlatne medalje u katama i borbama u kategoriji -60kg,dok je u borbama apsolutne kategorije osvojila srebro. Kristina Kandić je u kategoriji do 55kg osvojila je srebrenu medalju.
Senior Nikola Miljković osvojio je titulu prvaka Srbije u apsolutnoj kategoriji u borbama, Dojčinović Nemanja je osvojio 3.mesto u katama, a Radojević Nenad takodje bronzu u borbama do 1 ipona.

*Juniorke ekipno osvojile su zlato u borbama i srebro u katama Kapiten juniorki Marija Pejić u jakoj konkurenciji okitila se zlatom u kategoriji +57kg, Milina Vasić je osvojila bronzu u apsolutnoj kategoriji, a Nemanja Krstić zlatnu medalju za juniore do 1 ipona. U katama srebrene medalje su osvojile Kristina Kandić u 2.nivou i Katarina Kandić u 3.nivou.

*Stariji kadeti su ekipni prvaci Srbije, a u finalu kategorije +60 kg nasli su se Lotosovi takmičari Filip Borisavljević i Vukasin Tomić. Zlato je osvojio Filip Borisavljević koji je ukupno odradio i dobio 5 mečeva. treći član ekipe Siniša Kukulj pojedinačno je osvojio 3. mesto u kategoriji -60kg i zlato u katama pojedinačno. U kategoriji do 55kg bronzu je osvojio Aleksandar Pavlović koji je i u katama bio treći. Kod starijih kadetkinja zlatnu medalju je osvojila Milica Milosavljević -55kg.

*Kod mladjih kadetkinja zlatnu medalju je osvojila Ana Bajčić u kategoriji do 45kg, a ekipa je osvojila srebro. Mladen Milosavljević je osvojio srebro u kategoriji +55 i bronzu u katama a Novak Antonijević bronzu do 55kg. Nevena Živić osvojila je srebro u katama.

*U konkurenciji starijih pionira najuspesnija je Valentina Aleksov koja je u borbama do 35kg i u katama pojedinačno osvojila zlatne medalje.U katama za starije pionire 1.mesto je osvojio Dragan Bošćanin, srebro je osvojio Arsenije Lazić.U boprbama bronzu je osvojio Mihajlo Borisavljević u kategoriji -45kg. Ekipno u borbama zlato je osvojila ekipa starijih pionira.

*Mladji pionir Luka Marković postao je prvak Srbije u katama pojedinačno.Ekipno mladji pioniri su osvojili 1.mesto.

*U najmladjoj konkurenciji poletaraca srebro je osvojio Andria Lazić u katama.

Takmičare Lotosa očekuje nastup na zavrsnom “Grand pri” turniru Srpske karate unije u proletnjem delu sezone u Požegi gde će se izvrsiti i konačna provera reprezentativaca pred nastup na Svetskom prvenstvu u Litvaniji koje održava pod patronatom MOK-a a u organizaciji Tafise i Svetske karate konfederacije.