Smederevci brane titule na državnom školskom prvenstvu u streljaštvu


04. maj 2016. SPORT – Na ovogodišnjem državnom školskom prvenstvu u streljaštvu, koje će se održati 12. i 13. maja u Vranju, u sklopu jubilarnih X Olimpijskih sportskih igara učenika Republike Srbije, učenice OŠ „Dr Jovan Cvijić“ braniće prošlogodišnju ekipnu titulu, a članica ove šampionske ekipe Natalija Tasić pojedinačnu vicešampionsku. Smederevo će u kategoriji učenika osnovnih škola predstavljati ekipa iz škole „Jovan Jovanović Zmaj“, a u kategoriji srednjih škola učenice Gimnazije, koje su prošle godine bile treće u ekipnoj konkurenciji i učenici Tehničke škole.

U sklopu jubilarnih X Olimpijskih sportskih igara učenika Republike Srbije, koje će se održati od 09. maja 2016 (ponedeljak) do 15. maja 2016. godine (nedelja) u Vranju, učestvovaće i strelci iz Smedereva koji su ove godine bili najbolji na gradskom školskom prvenstvu. Titulu prvaka države brane učenice Osnovne škole dr „Jovan Cvijić“: Natalija Tasić, Iva Jovanović i Jovana Lazić. Ukoliko odbrane titulu, ovo će im biti treća zaredom. Natalija Tasić brani i pojedinačnu vicešampionsku titulu. Tasićeva je ovogodišnja pobednica Kupa Srbije u ovoj disciplini. Ekipu pionira čine učenici OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“: Nemanja Živojinović, Lazar Beljić i Nikola Miletić. U kategoriji srednjih škola Smederevo zastupaju učenice Gimnazije: Danica Denić, Aleksandra Vujasin i Irena Stanković i učenici Tehničke škole: Stefan Ribać, Nikola Petrović i Boško Stokić. Gimnazijalke su prošle godine bile treće. Učenici osnovnih škola nastupaju u četvrtak 12. maja, a dan kasnije takmiče se učenici srednjih škola.

Tehničku organizaciju X Olimpijskih sportskih igara učenika Republike Srbije realizuje Savez za školski sport grada Vranja, uz pokroviteljstvo grada Vranja, Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a na osnovu Pravilnika o organizaciji školskih sporskih takmičenja i Propozicija takmičenja po sportovima Saveza za školski sport Srbije. Organizacija streljaćkog turnira poverena je Streljačkoj družini „Smederevo“, koja je prethodne četiri godine uspešno realizovala Državno školsko prvenstvo u streljaštvu.