Smederevski veslači u Segedinu


04. maj 2016. SPORT – Najbolji rezultat od smederevskih posada na tradicionalnoj međunarodnoj Memorijalnoj regati dr Šimađi Bela, održanoj u Segedinu, ostvario je seniorski B četverac bez kormilara u sastavu Marko Ristić Dušan Slavnić, Uroš Dimitrijević i Zoran Rajić, Kandidati za nastup na Svetskom prvenstvu u Amsterdamu „jurili“ su vremensku ili plasmansku normu za odlazak na Svetsko prvenstvo. Osvajanjem prvog mesta, sa četiri sekunde prednosti u odnosu na posadu Turske, lakog mađarskog četverca i seniorske B posade ove zemlje, srpski četverac je ostvario plasmansku normu. Nažalost, zbog kontra vetra nisu uspeli da ostvare vremensku normu tako da će se odluka o njihovom učešću na šampionatu u Holandiji znati, najverovatnije, tek posle Begradske internacionalne regate 21. i 22. maja.

Dan ranije Dušan Slavnić i Uroš Dimitrijević bili su četvrti u dvojcu bez kormilara, dok su Zoran Rajić i Marko Ristić zauzeli šesto mesto.

Više se očekivalo od juniorskog dvojca bez kormilara u sastavu Lazar Dostanić – Andrija Stojković. Oni su u finalu bili tek peti. Talentovani smederevski veslači su takođe kandidati za nastup na juniorskom prvenstvu sveta koje se održava takođe u Amsterdamu.

Solidni su bili i juniori u četvercu bez kormilara. Posada u sastavu Veljko Simić, Andrija Stojković, Lazar Dostanić i Aleksa Petrović zaostala je samo dve sekunde za kombinovanom reprezentativnom posadom Crvene zvezde i Danubijusa. U klubu očekuju još bolji rezultat ovog četverca na Beogradskoj internacionalnoj regati.

Srebrnu medalju na osvojio je i kadetski dubl skul u kome su veslali Jovan Mišeljić i Lazar Ristić.