Silovatelj maloletnice ubio starca?


29. decembar 2012. HRONIKA – Devetnaestogodišnji Surhan Hasanović iz Smedereva pod sumnjom da je ubio M. M. (76). Napao starca u njegovoj kući, koji je preminuo posle dve nedelje.

Surhana Hasanovića (19), zvanog Cuci, policija sumnjiči da je mučki pretukao 76-godišnjeg penzionera M. M., koji je od posledica batinanja preminuo nakon dve sedmice. Hasanović se inače nalazi u istražnom zatvoru zbog optužbe za obljubu jedne trinaestogodišnje devojčice.

Prema novodima policije, 23. novembra u svojoj kući u Šalinačkoj ulici u Smederevu u besvesnom stanju pronađen je M. M. (76). Starca je na podu trpezarije, u lokvi krvi i sa povredama glave, pronašao sin, i to, kako se ispostavilo, sedam sati nakon napada.

– Uviđajem i uvidom u medicinsku dokumentaciju, penzioneru je zadato više udaraca po glavi i telu. Nanete su mu teške povrede, prelom jagodične kosti i rebara – navela je policija.

Povređeni čovek je 5. decembra, nakon trinaestodnevne kome, podlegao povredama.

„Novosti“ nezvanično saznaju da je osumnjičeni te večeri kroz prozor ušao u kuću penzionera koji živi sam, i koja je bila prazna. Starac se vratio i zatekao razbojnika koga, inače, poznaje iz viđenja jer živi u obližnjem romskom naselju. Starac je pokušao telefonom da pozove policiju, ali ga je Hasanović sprečio u tome, ispostaviće se teškim batinama.

Hasanović se, inače, već nalazi u pritvoru Višeg suda zbog optužbi da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu, koja je sada u poodmakloj trudnoći.

Izvor: Večernje novosti