Servirka otrovala kolege: Sipala mišomor u kafu radnicima u Kolarima


27. april 2018. HRONIKA – Izvor: Telegraf – Radnica Poljoprivredno-savetodavne stručne službe u Kolarima kod Smedereva Sanja Nikolić (41) uhapšena je zbog sumnje da je sipala otrov u kafu kojom su se otrovali zaposleni i gosti ove ustanove.

Na zahtev javnog tužilaštva u Smederevu, uhapšenoj je određeno je zadržavanje od 48 sati. Tokom dana će biti saslušana, a nakon toga će biti odlučeno o daljim koracima, saznajemo u Višem javnom tužilaštvu.

Sanja Nikolić je u ovom trenutku osumnjičena za krivično delo pokušaj teškog ubistva. Zaprećena kazna za ovo delo je najmanje 10 godina, odnosno maksimalna od 30 do 40 godina.

Više javno tužilaštvo i policija u Smederevu pre mesec dana povelo su istragu zbog trovanja troje ljudi koji su konzumirali kafu u ovoj ustanovi. Prvi rezultati dali su odgovor da je u kafu sipan otrov za zaštitu od štetočina, što je dovelo do blažih simptoma trovanja.

Dve osobe zadržane su dva dana na VMA nakon čega su pušteni na kužno lečenje. Otrovana su dvojica poljoprivrednika iz Lugavčine koji su u fabriku doneli seme na analizu, i jedan zaposleni u fabrici. Analiza uzoraka sa lica mesta, pre svega DNK uzoraka, dovela je do osumnjičene.