Saobraćaj se odvija bez prekida i zastoja


14. decembar 2012. DRUŠTVO – Putevi u Smederevu su prohodni, kao i lokalni putevi prvog i drugog prioriteta. Saobraćaj se odvija bez prekida i zastoja.

U skladu sa upozorenjem Republičkog hidrometeorološkog zavoda i najavu ledene kiše za petak noć i subotu, u toku popodneva počelo je preventivno bacanje soli na lokalne puteve i ključne saobraćajnice u gradu.
U slučaju pojave ledene kiše, Gradski štab za vanredne situacije upozorava pešake da budu oprezni i apeluje na starije sugrađane da ne izlaze iz svojih domova bez preke potrebe.

Vozačima se savetuje da ne kreću na put, a ukoliko je to neophodno da obavezno koriste zimsku opremu, lance za točkove, a brzinu i vožnju prilagode stanju i uslovima na putu.

Gradski štab za vanredne situacije apeluje na građane da počiste sneg i led ispred svojih objekata, kao i da sneg i led ne bacaju na kolovoz. Savet je da se po trotoarima i prilaznim putevima posipa industrijska so, pepeo ili pesak. Gradski štab za vanredne situacije podseća građane da tokom celog dana mogu besplatno da preuzmu do 5kg industrijske soli po domaćinstvu u prostorijama JKP „Parking servis“ u ulici Miloša Velikog bb (ispod Nadvožnjaka), a pravna lica da uz minimalnu naknadu na istoj lokaciji mogu da kupe industrijsku so.

Mole se građani da u slučaju pojave ledenica na objektima iste ukolone, a ukoliko to nije moguće, obaveste dežurne komunalne službe na telefon 231-115 kako bi potencijalno rizična mesta bila obezbeđena. Štab za vanredne situacije apeluje na građane da poštuju upozorenja kako bi se izbegle povrede.