Rukometašice Irana u Smederevu


14. septembar 2012. SPORT – U Gradskoj upravi je u četvrtak organizovan prijem za žensku rukometnu reprezentaciju Irana. Prijemu su, pored gradonačelnice Smedereva, dr Jasne Avramović, prisustvovali predsednik Skupštine grada Smedereva, Branče Stojanović i član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, Nenad Maksić.

Gradonačelnica Smedereva, dr Jasna Avramović, gošćama je poželela dobrodošlicu.

„Veliko nam je zadovoljstvo da ugosimo vaš tim na pripremama za naredno prvenstvo. Želimo da se lepo osećate u našem gradu, a posebno imajući u vidu da je vaš trener iz Smedereva, koja je svojim sportskim uspesima zadužila ovaj grad. To predstavlja obavezu više da vam budemo dobri domaćini“, rekla je gradonačelnica.

Ona je izrazila želju da im pripreme budu uspešne, uz nadu da će postojeća sportska ifrastruktura i Sportska hala odgovoriti njihovim potrebama, a da posle napornih treninga obiđu i upoznaju se sa gradskim znamenistostima.

Predsednik Skupštine grada Smedereva, Branče Stojanović, pozdravio je gošće i pridružio se željama da, zahvaljujući uspešnim pripremama, ostvare dobar rezultat na predstojećem takmičenju.

„Rukovodstvo grada Smederevo izuzetno ceni sportske rezultate i zato je naš član Gradskog veća čovek koji se još uvek aktivno bavi sportom i viđamo ga sa peharom u rukama i ponosni smo zbog toga“, istakao je Stojanović.

Član Gradskog veća za sport, Nenad Maksić, naglasio je da naš grad ima više od 13.000 aktivnih sportista svih uzrasta i da nije slučajno što je nacionalni tim Irana za pripreme izabrao Smederevo, a što se tiče trenera Sanje Panić, rekao da su u dobrim rukama.

„Smederevo ima dobru sportsku infrastrukturu, što ste imale priliku da se uverite. Srbija je zemlja sporta i rukometa, bili smo organizatori Evropskog prvenstva za muškarce, a očekuje nas i kontinentalno prvenstvo za žene krajem godine“, podsetio je Maksić i čestitao igračicama na hrabrosti što su izabrale da se bave jednim „muškim“ sportom.

Selektor ženske rukometne reprezentacije Irana, Sanja Panić, predstavila je rukovodstvo i igračice nacionalnog tima i dodala da je reč o mladom, ali izuzetno borbenom timu. Ona je istakla da je u Iranu naišla na neverovatno gostoprimstvo i izuzetno poštovanje.

„U decembru nas očekuje Azijsko prvenstvo u Džakarti. Na prošlom su Iranke bile osme. Ako sada budemo korak ispred, biće to veliki uspeh. Apetiti su porasli, pošto smo pobedili u svim pripremnim utakmicama, a bronzana medalja bi nas odvela na Svetsko prvenstvo za žene, koje će biti održano u Srbiji 2013. godine, a Smederevo će biti jedan od četiri grada domaćina“, naglasila je selektorka.

Predsednica Rukometne federacije Irana, Mitra Nuri, zahvalila se gradonačelnici na gostoprimstvu i izrazila zadovoljstvo čitavog tima što borave u gradu sporta i rukometa, gde mogu mnogo da nauče o ovom sportu i znanje prenesu u zemlju.

Gošćama su uručeni prigodni pokloni sa obeležjem grada Smedereva, a gradonačelnica je dodala da će, kada dođu sledeći put, imati još bolje uslove – biće završeno 25 novih soba, uz zatvoren bazen i novu teretanu u sklopu Sportske hale.

Izvor: smederevo.org.rs