Renovirana Kvantaška pijaca


23. oktobar 2012. DRUŠTVO – JKP “Pijace” u Smederevu danas je i zvanično obeležilo završetak sanacije Kvantaške pijace.

Asfaltom je presvučena površina od preko pet hiljada kvadratnih metara, a vrednost radova bila je 6,1 milion dinara.

Zakupci će od sada imati mnogo bolje uslove za rad, a i za potrošače će od sada kupovina povrća na veliko biti značajno olakšana.

“Iako je prilično teška ekonomska situacija, mi smo uz pomoć lokalne samouprave smogli snage da završimo ovaj posao i to na obostrano zadovoljstvo – s jedne strane nas iz JKP “Pijace” i s druge strane zakupaca i građana”, rekao je zamenik direktora ovog preduzeća Božidar Stanković.

“Realizovan je još jedan projekat u okviru kapitalnih subvencija javnim preduzećima”, rekao je danas Branče Stojanović, predsednik Skupštine grada. ” Očekujem od nadležnih da se na asfaltiranom prostoru obeleže prodajna mesta, pa će na taj način Kvantaška pijaca postati jedan od objekata koji ima pun kapacitet da pruži usluge i prodavcima i kupcima”.

“Izuzetno mi je drago što je JKP “Pijace” uspelo da reši ovaj višegodišnji problem grada, rekla je Suzana Spasojević, narodni poslanik u republičkom parlamentu i istakla: “Nadamo se da ćemo i ubuduće u saradnji s loklanom samoupravom realizovati planirane projekte vezane za smederevske pijace”.

Dobrica Glišić, član gradskog veća zadužen za resor javnih preduzeća rekao je da je zahvaljujući lokalnoj samoupravi, JKP “Pijace” rešilo problem asfaltiranja Kvantaške pijace, koji je bio veliki i za prodavce i za građane koji su ovde do sada kupovali. “Možda u narednom periodu treba razmišljati i o pokrivanju ovog prostora koji bi tada mogao da se koristi i u druge svrhe”, dodao je Glišić.

Miodrag Kostić, šef Robno kvantaške pijace smatra da je asfaltiranjem, kako je rekao, jedne od najvećih pijaca ovakvog tipa u Srbiji, rešen desetogodišnji problem zakupaca kao i samih kupaca i nada se da će ovaj novouređeni objekat biti ubuduće iskorišćen tokom cele godine, a ne kao do sada samo sedam meseci godišnje. Kostić je naglasio da na prostoru veličine preko 5 hiljada kvadratnih metara treba da se odvijaju i drugi sadržaji i da ga treba ga što kvalitetnije iskoristiti.

Novouređena Kvantaška pijaca u Smederevu trebalo bi da u sredu 24. oktobra bude data na upotrebu zakupcima i građanima.

Izvor: smederevo.org.rs