Delegacija Ambasade Švajcarske u Smederevu


23. oktobar 2012. DRUŠTVO – Delegacija Ambasade Švajcarske, na čelu sa novom direktorkom Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), gospođom Isabel Perich, u okviru svojih redovnih aktivnosti, posetila je u ponedeljak Smederevo.

Tema susreta u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju
je godišnje planiranje i aktivnosti SDC-a u Srbiji u 2013. godini, rekao je direktor Regionalnog centra, mr Borivoje Janošević.

Prethodno su gradonačelnica Smedereva, dr Jasna Avramović i predsednik Skupštine grada Smedereva, Branče Stojanović, razgovarali sa novom direktorkom Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

Pre desetak dana počela je adaptacija trećeg sprata Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, na prostoru od 600 metara kvadratnih, sa ciljem stvaranja celodnevnih uslova smeštaja i ishrane polaznika seminara u Smederevu, a donator je, u saradnji sa lokalnom samoupravom, Švajcarska agencija za razvoj i saradnju.

Jedini Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, sa smeštajnim kapacitetima, u Srbiji se nalazi u Nišu.

U Smederevu je krajem marta potpisan ugovor o donaciji Agencije za razvoj i saradnju Švajcarske, namenjenoj adaptaciji trećeg sprata “Monopola” za potrebe smeštajnih kapaciteta Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju.

Grad Smederevo je formirao Centar 2009. godine uz pomoć i donaciju Vlade Švajcarske. Otvorili su ga krajem novembra 2010. godine ministar prosvete u Vladi Republike Srbije, Žarko Obradović i ambasador Švajcarske u Beogradu, Ervin Hofer (Erwin Hofer).

Pored Smedereva, ovakvi centri su osnovani u Nišu, Čačku, Užicu, Kikindi, Kruševcu, Šapcu, Leskovcu, Kanjiži, Kragujevcu, Knjaževcu, Novom Pazaru i Zaječaru

Izvor: smederevo.org.rs