Psa ipak osakatio čovek, a ne voz


05. septembar 2011. HRONIKA – Izvor: Beta – Veterinar Saša Stokić kategoričan je da je psu bez vlasnika, Arčiju, dve leve noge oštrim predmetom odsekao čovek, a nipošto voz, kako su objavili neki mediji pozivajući se na policijske izvore.

“Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu u ponedeljak će biti dostavljeno stručno mišljenje Instituta za anatomiju Veterinarskog fakulteta Beogradu i iskusnog sudskog veštaka iz Jagodine koje sam konsultovao o povredama i o šapi koja mi je naknadno doneta kao deo povređenog psa kojeg sam operisao” rekao je veterinar Saša Stokić.

On je kratko rekao da je doneta šapa stara najmanje dve, možda i tri sedmice i da je deo desne noge nekog psa, dok su psu kojeg je on dan po nalaženju operisao, odsečene su leve noge.

Psu starom oko godinu dana nepoznati počinilac je 24. avgusta u Smederevu odsekao obe leve noge, naveo je Stokić.

Veterinar je zbog starosti rana morao da amputira psu obe noge da bi se izbegle teže posledice.

Pas nije obeležen i ne zna se vlasnik.

O slučaju je obavešten javni tužilac, ali on bi od gonjenja mogao odustati jer su pojedini mediji objavili da izvori u policiji imaju svedoka koji se javio nedelju dana posle masakriranja psa tvrdeći da je iz fabričke kancelarije video da je voz jednog psa usmrtio, a drugome odsekao jednu nogu.

Fabrika Želvoz je ograđena visokom ogradom i pruga se ne vidi iz fabričkog kruga i iz kancelarija, tvrdi Stokić, i ponavlja da su psu noge odsečene oštrim predmetom, a voz bi smrvio psu noge, kada bi bilo moguće da životinji budu povređene samo noge, navodi Stokić.

On je takođe dodao da su građani videli psa 24. avgusta pred ponoć u centru grada, a da pas bez dve noge ne može da hoda i da sve vreme od operacije i na previjanjima nije pokušao da ustane.