Protest roditelja “Za decu Smedereva”


23. maj 2015. DRUŠTVO – Izvor: Večernje novosti – Roditelji dece koja idu u smederevske vrtiće, i koji su tužili grad godinama plaćaju dvostruko veću cenu vrtića od zakonom dozvoljene, u subotu su održali javni protest pod nazivom „ Za decu Smedereva“.

Roditelji dece koja idu u smederevske vrtiće, i koji su tužili grad godinama plaćaju dvostruko veću cenu vrtića od zakonom dozvoljene, u subotu su održali javni protest pod nazivom „ Za decu Smedereva“.

Oni zahtevaju da nadležni obrazlože nedavno poskupljenje vrtića od 50 odsto i vrate ukinute povlastice za roditelje koji imaju dvoje ili više dece u vrtiću.

Roditelji su pre nekoliko meseci pokrenuli akciju jer im je Grad, kao osnivač ustanove, od 2010. godine naplaćivao 40 umesto zakonskih 20 odsto od ekonomske cene vrtića. Iako je bilo najava da će roditeljima neosnovano uzet novac biti vraćen iz gradskog budžeta, to se nije dogodilo.

Gradu je predato čak 2.800 zahteva za vraćanje novca zbog pretplaćanje usluge. Podneto je 400 tužbi.

Roditelji još zahtevaju da se javno objave podaci o donacijama koje je PU „Naša radost“ dobila u proteklih nekoliko godina, i kako je nova potrošen.