Protest “Koncert Vlada Georgieva – ipak ćemo održati”


27. februar 2017. DRUŠTVO – Izvor: Danas – Protest građana, koji je zbog otkazivanja koncerta Vlada Georgieva u Sportskoj hali u Smederevu, najavljen za 4. mart u 20,30 časova na Gradskom trgu u Smederevu, prijavljen je policiji i Gradskoj upravi, a dolazak je najavio i Vlado Georgiev, potvrđeno je Danasu.

Još uvek nema zvaničnog objašnjenja organizatora o razlozima otkaziva koncerta koji je trebalo da se održi 4. marta u Sportskoj hali u Smederevu. Nezvanično, odluka je takva zbog podrške koju je pevač dao jednom opozicionom predsedničkom kandidatu.

Ove pretpostavke javno je izneo i Vlado Georgiev u današnjoj izjavi lokalnom radiju.

“Otkazivanje koncerta doživeo sam kao autokratsku odluku koja ničim nije opravdana. Uskraćeno mi je pravo ustavom zagarantovano, a to je pravo na rad. Nigde, nikada se nije desilo da mi koncert otkažu, a pogotovo ne u ovo doba, 2017. godine”, rekao je Georgiev.

Građani nezadovoljni ovim potezom nadležnih u graduna Dunavu, organizovali su se preko društvenih mreža.Grupa podrške protestu pod nazivom  „Koncert Vlada Georgieva-ipak ćemo održati“ za dva dana dobila je više od 11.000 članova na Fejsbuku.

Podrška i dalje stiže iz cele Srbije, ali i sa svih kontinenata gde žive Smederevci.