Adamović ličnim rekordom do zlata


27. februar 2017. SPORT – Blistao je Petar Adamović na trećem, poslednjem kolu Kupa Srbije, neposredno pred evropski šampionat u Mariboru. Za dva kruga popravio je svoj lični rekord vazdušnim pištoljem i sa 565 krugova osvojio zlatnu medalju u kategoriji mlađih juniorki. To mu je drugo zlato sa dva kola kupa. U kategoriji mlađih juniora vazdušnom puškom Veljko Ilić je sa 586 krugova osvojio treću medalju u tri kola, posle dve bronze, srebrnu. 

Blistao je danas u Beogradu Petar Adamović na trećem, poslednjem kolu kvalifikacija Kupa Streljačkog saveza Srbije u B programu. Uoči evropskog šampionata u Mariboru za dva kruga popravio je svoj lični rekord vazdušnim pištoljem i sa 565 krugova osvojio je zlatnu medalju u kategoriji mlađih juniora. Srebro je pripalo njegovom reprezentativnom kolegi Stefanu Todoroviću iz Streljačkog kluba „Kolubara“ iz Lazarevca sa 549 krugova. Istim rezultatom, ali sa slabijom poslednjom serijom, bronzu je osvojio Todorovićev klupski drug Vukašin Lazić. U ovom kolu nastupilo je 25 mlađih juniora pištoljem.
Za krug je medalja izmakla Ani Todorović u kategoriji mlađih juniorki pištoljem. 357 krugova bilo je dovoljno za četvrto mesto u konkurenciji 19 takmičarki.
Najbolji mladi sportista Smedereva za 2016. godinu, Veljko Ilić je sa 586 krugova osvojio treću medalju u tri kola, srebrnu, nakon dve bronze. U konkurenciji 30 mlađih juniora vazdušnom puškom zlato je osvojio Marko Ivanović iz kragujevačkog Streljačkog kluba „Čika Mate“ sa 590 krugova, a bronzu Đorđe Savić iz Streljačkog kluba „Oko sokolovo“ iz Kosjerića sa 584 kruga. Vazdušnom puškom, u kategoriji kadeta, odličan rezultat napravio je mlađi brat Petra Adamovića, Nemanja i sa 577 krugova zauzeo je peto mesto u toj kategoriji, a deveto u kategoriji mlađih juniora.
Peta je bila i kadetkinja Natalija Tasić, najbolja mlada sportistkinja Smedereva. Rezultat od 391 kruga doneo joj je sedmo mesto u kategoriji mlađih juniorki. U ovoj disciplini nastupale su još i Dunja Rajković 370 (23 kadetkinja/32 ml. juniorka), Iva Jovanović 368 (25/34), Jovana Lazić 367 (24/35). Nastupilo je 38 kadetkinja i 49 mlađih juniorki.
U finale ovog pretiženog domaćeg takmičenja za mlade strelce od naših strelaca plasirali su puškom u svojim kategorijama Veljko Ilić i Nemanja Adamović, i Natalija Tasić u obe kategorije, i pištoljem Petar Adamović i Ana Todorović.
U nedelju 5. marta na strelištu u Sportskoj hali Smerevo održaće se Prvenstvo centralne Srbije vazdušnim oružjem u A programu (juniori i seniori), a već u ponedeljak 6. marta ispratićemo Petra Adamovića, koji odlazi na svoje drugo Prvenstvo Evrope. Put Maribora istim povodom koji dan kasnije odlazi i seniorka Jasmina Milovanović.