Projekat turističke signalizacije


18. januar 2015. DRUŠTVO – Izvor: FoNet – Projektna dokumentacija za putokazno turističku signalizaciju u Smederevu je završena, a u izradi je projekat putokazno saobraćajne signalizacije, saopštio je predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Smedereva, Goran Krčmarević.

“Turisti koji su do sada posećivali naš grad nisu imali jasnu sliku gde se nalaze istorijski i kulturni spomenici i ovo je samo prvi korak u rešavanju ovog pitanja.

Sprovođenjem ovog projektnog zadatka, grad će izgledati lepše, a turistima će biti olakšan pristup spomenicima i institucijama na teritoriji našeg grada”, rekao je Krčmarević.

Savet za bezbednost saobraćaja je, prema njegovim rečima, došao na ovu ideju prilikom izrade projekta putokazno saobraćajne signalizacije, koji je krovni dokument u ovoj oblasti, a čija se finalna verzija još uvek prati i dorađuje i završetak se očekuje u prvoj polovini godine.

Krčmarević je dodao da je u izradi projekta, koja je trajala oko godinu dana, učestvovala Direkcija za izgradnju, urbanizam i građevinsko zemljište JP Smederevo, nosilac projekta je bio Savet za bezbednost saobraćaja grada Smedereva, a za oba projekta su izdvojena sredstva u visini od oko 500.000 dinara.

Predstavnik Turističke organizacije Smedereva, Goran Jovšić, zahvalio se na stručno urađenom planskom dokumentu i dodao da će se Smederevo konačno svrstati u red gradova koji imaju turističku signalizaciju.