Program PATOS-a na Smederevskoj jeseni


08. septembar 2016. KULTURA – U okviru 129. Smederevske jeseni pozorište PATOS će predstaviti građanima i posetiocima Smedereva dva atraktivna programa, koji će se održati na Gradskom trgu i u Malom gradu Smederevske tvrđave.

TALASI – performans na štulama

„Čovek nije stvoren za poraze”, reče on. „Čovek može biti uništen ali ne i pobeđen.”
-E. Hemingvej (Starac i more)

U četvrtak, u 18.30, na glavnom gradskom trgu, doživite neverovatan performans na štulama pozorišta PATOS. U okviru 129. Smederevske jeseni, PATOS je priredio ulični porformans inspirisan Dunavom i motivima iz Hemingvejeve novele „Starac i more“, pod nazivom TALASI.

Ukoliko propustite njihov performans, PATOS-ove štulaše u njihovim atraktivnim kostimima možete sresti i u petak u svečanom defileu, zajedno sa mnogim likovima iz predstava ovog smederevskog pozorišta.

POSLEDNJI DANI DESPOTOVINE – Dnevni program i predstava u Malom gradu Smederevske tvrđave

Za vreme najstarije gradske manifestacije, Smederevske jeseni, oživeće i veoma stara priča o vladaru graditelju – Despotu Đurđu Brankoviću i njegovom gradu na ušću Dunava i Jezave.

U ambijentu Malog grada Tvrđave, u autentičnoj atmosferi, PATOS izvodi predstavu koja posetioce vodi u epohu srpske despotovine i srednjovekovnog plemićkog života.

Predstava „Poslednji dani despotovine“, u režiji Miljana Guberinića, će se izvesti u subotu i nedelju u 16.00, a pre predstave svi likovi će biti deo Malog grada. Na vama je da ih sretnete i upoznate!

U subotu i nedelju, od 12.00 do 17.00 posetioci Malog grada će sresti Despota Đurđa, njegovu ženu „Prokletu“ Jerinu, njihovu decu, Mitropolita Atanasija, Tomu Kantakuzina i mnoge druge istorijske ličnosti, koji će još jednom oživeti veličanstveni dvor grada Smedereva.