Prijem za osvajače evropske medalje


28. maj 2015. DRUŠTVO – Gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović organizovala je danas prijem za članove Veslačkog kluba Smederevo, osvajače bronzane medalje na Evropskom prvenstvu za juniore.

„Vi ste najbolji ambasadori Smedereva i nama je zadovoljstvo kada vas ovde vidimo sa svim medaljama koje nam donosite. Uvek smo sa vama i ponosni smo na vaše pobede. Hvala i trenerima koji su radili sa vama, čestitamo na uspehu i vašim roditeljima i nadam se da ćete nastaviti da osvajate medalje na međunarodnim takmičenjima”, rekla je gradonačelnica i dodala da će ih Grad Smederevo nagraditi novčanim iznosom od 10.000 dinara.

Predsednik Skupštine grada Branče Stojanović je naglasio da je ovo još jedan u nizu dokaza dobrog rada u klubu i velikih talenata koje Smederevo ima.

Podsetimo, veslači Smedereva Zoran Rajić i Marko Ristić i Crvene zvezde Lazar Lazović i Nikola Cvijetić, osvojili su bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore održanom u nedelju u Češkim Račicama.

Svečanom prijemu u Gradskoj upravi, pored Rajića i Ristića, prisustvovali su i predsednik Veslačkog kluba Smederevo Dragoljub Paunović i trener Aleksandar Smiljanić.

“Vrednost čamca u kome su sada veslali junior, kupljen je upravo sredstvima budžeta Grada Smedereva i košta oko 15.000 evra. Da nije bilo čamca, ne bismo mogli da se takmičimo na ovom nivou. Zahvaljujem se još jednom na pomoći koju pružate veslačima”, istako je Smiljanić.

Nakon srdačnog razgovora i podele poklona, napravljene su zajedničke fotografije sa osvajačima evropske juniorske medalje.

Osvajanjem trećeg mesta u Račicama, juniorski četverac bez kormilara opravdao je očekivanja članova selektorske komisije i pokazao da na njih može ozbiljno da se računa na Svetskom juniorskom prvenstvu koje se ove godine održava od 4. do 9. avgusta u Rio de Žaneiru u Brazilu na regatnoj stazi koja će 2016. godine ugostiti najbolje veslače planete na Olimpijskim igrama.

Izvor: smederevo.org.rs