Predsednica Sindikata tvrdi da je napadnuta


07. februar 2016. DRUŠTVO – Izvor: Kurir – Vesna Petković tvrdi da joj je kolega iz Doma zdravlja Milan Stanković rekao da će da je skrši jer je pitala da li on ima lažnu diplomu

Predsednica sindikata Sloga i šef odeljenja za pomoćne poslove Doma zdravlja Smederevo Vesna Petković tvrdi da je napadnuta u petak u službenim prostorijama sindikata te ustanove.

Ona naglašava da je na nju nasrnuo Milan Stanković, zamenik načelnika medicinskog transporta, koji je i predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije u istom domu zdravlja.

Petkovićeva kaže da je Stanković upao u njenu kancelariju bez kucanja i zahtevao od troje kolega da napuste prostoriju:

– On je kivan na mene zato što sam ga nedavno na sednici Upravnog odbora upitala da li je istina da je sedam godina radio s lažnom diplomom, a on je tad odgovorio da ništa nije istina dok se ne dokaže. Već duže vreme se priča da nema validnu diplomu. U petak se drao i urlao na mene, ja sam telefonirala, zahtevao je da odmah prekinem razgovor kako bi mi rekao šta ima. Kada sam završila, zahtevao je da isključim telefon i da ga ne snimam. Pitala sam ga šta mu je i o čemu se radi, na šta je on odgovorio: „Ako se ovako nastavi, ne znam kako ćeš da zvršiš! Neću da budem odgovoran za ishod daljih dešavanja!“

Ona dodaje da joj se Stanković sve vreme unosio u lice.

– Mnogo sam se plašila, bio je suviše besan, mislila sam da će da me udari. Nastavio je sa svojim pretnjama: „Ne znam šta sve mogu da uradim!“ Pitala sam ga da li mi preti i rekla sam mu da ne želim da budem sama s njim, pa sam pozvala vozača da uđe u kancelariju. Rekao mi je: „Čujem li još jednom da me neko pita za diplomu… Je l‘ znaš ti da mogu sada ovde da te skršim, a mogu i na ulici, bilo gde?!“ – prepričava predsednica Sloge, koja je slučaj prijavila smederevskoj polici.

Milan Stanković sve negira i kaže da je Petkovićeva konfliktna osoba i da je s većinom zaposlenih u svađi.

– Imali smo normalan razgovor, ni u jednom momentu joj nisam rekao to što ona trvdi. Bio je prisutan i vozač, hteo sam normalno da popričam s njom o saradnji, a ne da se svađam. Sve je izokrenula. Nije istina da sam joj se uneo u lice! Dva stola su bila između nas, ona iznosi besmislenosti – navodi Stanković i dodaje da će Petkovićevu tužiti za klevetu.