Požar u Smederevu


20. oktobar 2011. HRONIKA – Izvor: RTS – U domaćinstvima braće Pavla i Zorana Anđelkovića, u Smederevu, u noćašnjem požaru izgorelo 115 grla ovaca, svinja i koza. Jedan vatrogasac zadobio lakše opekotine.

U požaru koji je noćas, oko dva časa posle ponoći, izbio u domaćinstvima braće Pavla i Zorana Anđelkovića u Smederevu, izgorelo je 115 grla ovaca, svinja i koza.

Probuđeni lavežom pasa, Pavle i Zoran Anđelović pokušavali su uz pomoć komšija da ugase požar i spasu stoku koju su gajili već dvadesetak godina.

“Izgorelo mi je oko 70 grla, 3.500 hiljade bala deteline i sena, i tona kukuruza i žita”, rekao je Pavle Anđelković.

Vatrogasna brigada iz Smedereva stigla je desetak minuta po pozivu, ali drvene objekte, slamu i seno vatra je brzo progutala. Jedan vatrogasac zadobio je lakše opekotine ruku gaseći požar.

Domaćinstva braće Anđelković posetili su gradonačelnik Smedereva i njegova zamenica. Gradonačelnik Predrag Umičević pozvao je Anđelkoviće da se, sa zapisnikom policije, obrate lokalnoj samopravi kako bi im se pomoglo u nabavci građevinskog materijala.

Poljoprivredna domaćinstva Anđelkovića su registrovana, ali ne i osigurana.

Istražni sudija i ekipa veštaka izvršiće uviđaj, posle čega će se znati uzrok požara, a sanitarne ekipe ukloniće nastradalu stoku u toku dana.