Povećan broj padova i preloma


16. februar 2012. DRUŠTVO – Izvor: Agencija Beta – Služba hitne medicinske pomoći smederevskog Zdravstvenog centra “Sveti Luka” ima više intervencija od kako je počeo sneg i poledica, a pozivi pretežno stižu iz zavejanih sela, dok je u gradu povećan broj preloma i padova.

“Imali smo, u mojoj smeni, teži pad jedne žene u Knez Mihajlovoj, s komplikovanim prelomom. Zvao sam odmah naš Urgentni blok, pa je pacijentkinja završila na ortopediji i odmah na operaciji jer je ustanovljeno da su polomljene obe potkolenične kosti i imala je iščašenje u skočnom zglobu”, rekao je doktor Srđan Zlatković.

Prema njegovim rečima, uglavnom zovu hronični bolesnici, jer su putevi neprohodni i pacijenti ne mogu da se probiju do Smedereva.

To su većinom stari pacijenti koji u ovom periodu godine imaju gušenja, bilo srčana, bilo zbog plućnih tegoba.

“Kada nema smetova i kada su putevi prohodni oni sami dolaze na preglede i kontrole”, naveo je Zlatković i dodao da sada ima veći broj pozova i veći broj intervencija na terenu.

On je naglasio da je povećan broj prijavljivanja smrtnih slučajeva za 50 odsto.
“Imali smo nekoliko smrtnih slučajeva zbog smrzavanja. To su uglavnom socijalni slučajevi, u seoskim kućama koje nemaju grejanje” naveo je Zlatković.